Ροδόπη-Θράκη: Μαζικές συλλήψεις διακινητών-παράνομων μεταναστών

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 7 διακινητές και 24 παράνομους μετανάστες.
4 (28)

Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Ορεστιάδας, επτά διακινητές (έξι αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), οι οποίοι εμπλέκονται σε πέντε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο νομό Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Το όχημα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη, και ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή οικισμού της Ξάνθης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών διακινούμενων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για στο νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία. Επιπλέον ο δράστης-διακινητής  στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ροδόπη-Θράκη: Μαζικές συλλήψεις διακινητών-παράνομων μεταναστώνΣτη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Βέννας–Φύλακα Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες. Ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος στη σύλληψη. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, την 4-6-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, σε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 28-5-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Ροδόπη-Θράκη: Μαζικές συλλήψεις διακινητών-παράνομων μεταναστώνΣτην τέταρτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας–Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον ημεδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Αμφίπολης και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, στην ευρύτερη περιοχή οικισμού του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, εντόπισαν τους άλλους τρεις αλλοδαπούς διακινητές να επιβαίνουν σε δύο οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών προωθώντας παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.  Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός του ενός οχήματος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν έξι οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Σαπών, Ορεστιάδας και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood