«Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη της Ελλάδος και ειδικότερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», ήταν το θέμα της ομιλίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission), Μαργαρίτη Σχοινά, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

[VID] Μ. Σχοινάς από Κομοτηνή: "Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης"“Με χαρά επισκέπτομαι την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από πρόσκληση του φίλου μου Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Επρόκειτο να έρθω πέρυσι, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της περιοχής στον εθνικό κορμό, όμως ο κορωνοϊός μας χάλασε τον προγραμματισμό. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την κρίση έχει όλα τα συστατικά και τις δυνατότητες να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Σχοινάς, προαναγγέλλοντας και τη διεξαγωγή εντός αναπτυξιακού συνεδρίου.

Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κομισιόν στην Περιφέρειά μας. Το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτουμε είναι το ΕΣΠΑ, δηλαδή πόροι της Ε.Ε., και επομένως ό,τι συζητήσουμε έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.