Στη σύλληψη δύο μελών οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής από την Τουρκία, κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης–αποθήκευσης, και διακίνησης, μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν Τούρκο ηλικίας 50 ετών και έναν Αλβανό 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες 3-6-2021, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελέγχου Διαβατηρίων Κήπων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν συνολικά 23 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 23.126 γραμμαρίων, τα οποία είχε παραλάβει νωρίτερα από τον 50χρονο μετά από συνάντηση που είχαν σε χώρο στάθμευσης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών.

Υπολογίζεται πως η παραπάνω ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας – η οποία φαίνεται ότι προοριζόταν να διακινηθεί στην Ελλάδα – μετά από προσμίξεις θα τετραπλασιαζόταν και οι ναρκέμποροι θα είχε κέρδη άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ!

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 835 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, και δύο οχήματα (ένα φορτηγό και ένα επιβατικό) που χρησιμοποιούνταν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

aeffdfa6 2021 06 04 foto narkotika 1 35b8592e 2021 06 04 foto narkotika 2 67e22fd2 2021 06 04 foto narkotika 3