Με πόρους ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ θα αποκατασταθεί ο μεταβυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου Σουφλίου

Ακόμη, θα εγκατασταθεί νυχτερινός φωτισμός στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης.
2 (64)

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, δύο νέα σημαντικά έργα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εντάσσονται στην Πολιτιστική Διαδρομή της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αποκατάσταση του μεταβυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, και ο νυχτερινός φωτισμός στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης.

Η αποκατάσταση του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί χρηματοδοτείται με 830.000 ευρώ και είναι έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος Σουφλίου. Στόχος του έργου είναι να επαναφέρει στην αρχική τους μορφή το εσωτερικό και το εξωτερικό του ναού, το κωδωνοστάσιο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Με πόρους ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ θα αποκατασταθεί ο μεταβυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου Σουφλίου

Το έργο της εγκατάστασης νέου νυχτερινού φωτισμού στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης, θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. Χρηματοδοτείται με 245.000 ευρώ και συμπληρώνει παλαιότερο έργο στερέωσης και διαμόρφωσης του κάστρου που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων για τις δύο χρηματοδοτήσεις, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, και τους περιφερειακούς συμβούλους Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη και Γιάννη Ζαμπουνίδη.

Με πόρους ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ θα αποκατασταθεί ο μεταβυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου ΣουφλίουΕκεί έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό και τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, ξεναγήθηκε στον ναό και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου.

Με πόρους ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ θα αποκατασταθεί ο μεταβυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου Σουφλίου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood