Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: Καλεί σε “καθολική & πρωτόγνωρη αντίδραση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα”

"Απέναντι στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, χρειάζεται να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός".
%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf

Συνεδρίασε χθες Τρίτη 01/06/2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, και αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 10.06.2021 και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, “ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που με τις αντεργατικές του διατάξεις σαρώνει και ισοπεδώνει τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η οποία έχει ως εξής:

“Αυτά που ούτε οι μνημονικοί νομοί δεν τόλμησαν να θίξουν και να καταργήσουν, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση πονηρά και με ελαφρά τη καρδία να πραγματοποιήσει.

Το ωράριο, οι συλλογικές συμβάσεις, οι Κυριακές, οι υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, το «ευαγγέλιο» των εργαζόμενων ο ν. 1264/82, το δικαίωνα της απεργίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων, είναι οι «εγκληματικές αλλαγές» που δεν γίνονται για το κάλο των εργαζόμενων – όπως λένε ξεδιάντροπα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης – αλλά γίνονται εναντίον και σε βάρος των εργαζομένων.

Δηλώνουμε τη σαφή μας αντίθεση σε αυτό το νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων προωθεί την ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου μέσα από «διαπραγμάτευση» με τον εργοδότη καταργώντας επί της ουσίας το 8ωρο, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί την Κυριακάτικη αργία και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, αποδυναμώνει τα σωματεία, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το δικαίωμα στην απεργία.

Ένα νομοσχέδιο που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων, και ταυτόχρονα μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, με αποτέλεσμα να μένουν οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο έκθετοι απέναντι στους εργοδότες, σε μια περίοδο ήδη οξυμένης παραβατικότητας στην αγορά.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Απέναντι στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, χρειάζεται να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και  όλους τους εργαζόμενους του Νομού Ροδόπης να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 10.06.2021.

Η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι καθολική, δυναμική και πρωτόγνωρη. Δεν θα τους αφήσουμε να μας εξαθλιώσουν. Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις με κάθε συνδικαλιστικό, δημοκρατικό και αγωνιστικό μέσο, ώστε να αποσυρθεί αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood