(φωτό αρχείου)

Με δύο δράσεις ο Δήμος Κομοτηνής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, στηρίζοντας μια παραδοσιακή μορφή άθλησης στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ηλικίες.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ποδηλατική ομάδα Breveterians, θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

  • Η πρώτη είναι μια ποδηλατική διαδρομή μήκους 12 χιλιομέτρων η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00 από το Ηρώο, θα ακολουθεί τον ποδηλατόδρομο και θα έχει ως προορισμό τον οικισμό Σύμβολα, με επιστροφή́ στο Ηρώο. Οι Breveterians θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες. Το κατώτερο όριο ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 10 έτη. Όλους τους ανήλικους είναι υποχρεωτικό να τους συνοδεύει ένας από τους δύο γονείς ή κηδεμόνας σε όλη τη διαδρομή.
  • Την ίδια μέρα, στις 17:00, στο πρώτο πάρκινγκ του δάσους της Νυμφαίας, θα ξεκινήσει μια ποδηλατική́ διαδρομή με ποδήλατα βουνού́ για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού́, με σκοπό οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου να γνωρίσουν από έμπειρους ποδηλάτες της ομάδας Breveterians τον μαγικό κόσμο του Mountain Bike. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύει στην αφετηρία ένας από τους δύο γονείς ή κηδεμόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Γιώργο Τοκαλατσίδη από τους Breveterians στο τηλέφωνο 6937450349, και όταν πρόκειται για συμμετοχή ανηλίκων, με τον υπεύθυνο της Ποδηλατικής Ακαδημίας «Ολυμπιάδα», Χαρούν Μολλά, στο τηλέφωνο 6944584199.

Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους δημότες να λάβουν μέρος στις δράσεις για να απολαύσουν τις πανέμορφες διαδρομές του τόπου μας παράλληλα με τα οφέλη του ποδηλάτου, ενός οικολογικού μέσου μετακίνησης που παρέχει εξαιρετική σωματική άσκηση.