Ακύρωση τουριστικών πακέτων της TUI UK για 9 δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας

Νοτοπούλου: Η εξέλιξη συνιστά ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα και είναι ενδεικτική της εικόνας που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα μας.
tui

“Η μάχη για τον Τουρισμό κρίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα”, δήλωσε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, εν όψει της απόφασης της Thomson Holidays (TUI UK) να ακυρώσει μέχρι και τις 13 Ιουνίου τα τουριστικά πακέτα προς όλους τους “κόκκινους” και “πορτοκαλί” προορισμούς, μεταξύ των οποίων τα Χανιά, η  Χαλκιδική, η Κεφαλονιά, η Πρέβεζα, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σκιάθος, η Θάσος και η Ζάκυνθος.

Η εξέλιξη, όπως τονίζει η κ. Νοτοπούλου, “συνιστά ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα και είναι ενδεικτική της εικόνας που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα μας. Μπορεί η κυβέρνηση να επενδύει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, η αλήθεια όμως είναι ότι η μάχη αυτή κρίνεται σήμερα από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η κακή επιδημιολογική κατάσταση και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τις μεγαλύτερες αγορές μας, έχουν οδηγήσει σε έναν χαμένο Μάιο και οδηγούν δυστυχώς σε έναν Ιούνιο με ελάχιστες και μη εγγυημένες κρατήσεις. Οι φορείς του τουρισμού μεταφέρουν τις ελπίδες τους πλέον από τον Ιούλιο και έπειτα.

Όσο υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα η βασική μέριμνα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στον προορισμό και η στήριξη των επιχειρήσεων. Η χώρα πρέπει να “πρασινίσει” για να αρχίσει να επανακάμπτει ο τουρισμός, ο εμβολιασμός να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και να ενισχυθούν οι δομές υγείας στους τουριστικούς προορισμούς”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood