Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, ήδη αναπτύσσεται σχέδιο ασφαλείας, με βασικό στόχο να αποτραπεί οποιοδήποτε σχέδιο θα μπορούσε να καταλήξει σε προβοκατόρικη ενέργεια.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει στη Θράκη, ενώ την ίδια ώρα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί κάθε ύποπτη κίνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, από χθες Πέμπτη 27/5 έχει ξεκινήσει από τις Αρχές έρευνα στο διαδίκτυο για να εντοπίσουν οι αστυνομικοί εάν υπάρχουν ύποπτα καλέσματα από ακραίους κύκλους που θα ήθελαν να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Πάντως μέχρι στιγμής σε αυτό το επίπεδο φαίνεται πως επικρατεί σιωπή, αλλά οι Αρχές επισημαίνουν πως ακόμα είναι νωρίς και θα υπάρχει επαγρύπνηση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή προβοκάτσιας περιλαμβάνει και τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές στη Θράκη για να ενισχυθούν οι τοπικές αστυνομικές μονάδες. Κυρίως αστυνομικοί θα μεταφερθούν από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή: ethnos.gr

Επιμέλεια: inkomotini.news