Σοβαρότατοι υπαινιγμοί από τον Κυριάκο Αμούτζα για τον Οντέρ Μουμίν

"Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Οντέρ για να μάθουμε την τύχη των λυόμενων αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου".
ΟΝΤΕΡ ΑΜΟΥΤΖΑΣ
Σοβαρότατους υπαινιγμούς για τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, αφήνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκος Αμούτζας, κατηγορώντας τον ταυτόχρονα για “μισαλλοδοξία”.
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του που ανήρτησε και στο facebook, ο κ. Αμούτζας αναφέρει: 
“Στενός συνεργάτης του Οντέρ ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τον συνδυασμό του αφήνοντας αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες συνεργατών του.
Άλλος στενός συνεργάτης του Οντέρ, εκ των αντιδημάρχων του και από τους πρώτους σε ψήφους, ανεξαρτητοποιείται με σκληρές αιχμές για αυταρχικές συμπεριφορές του δημάρχου και αναξιοπιστία.
Άλλος ένας στενός συνεργάτης του αποχωρεί και τον κατηγορεί ότι υπόγεια και με προτάσεις με οικονομικά ανταλλάγματα και θέσεις ευθύνης προσπαθεί να “εξαγοράσει” την αντιπολίτευση.
Ο ίδιος ο Οντέρ μας πληροφορεί ότι “πουλήθηκαν” συνδυασμοί και ταυτότητες στο παρελθόν από άλλους υποψήφιους δημάρχους, μάλλον υπονοώντας ότι αφού το έκαναν τρίτοι, “γιατί να μην το κάνω εγώ”…
Kαι ενώ όλα τα παραπάνω καταπληκτικά συμβαίνουν στον Δήμο Ιάσμου, ο Οντέρ θυμήθηκε και πάλι το μεγάλο του απωθημένο που λέγεται «Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου».
Έτσι, στα πλαίσια της μισαλλοδοξίας του, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, άρχισε να στέλνει επιστολές, να αλλάζει κλειδαριές στα γραφεία του συλλόγου.
Δεν έχει καταλάβει ότι ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι του, ούτε η περιουσία του Δήμου υπάρχει για να υπηρετεί τις πολιτικές φιλοδοξίες ή και την τσέπη του…
Για την παραχώρηση του παλιού κοινοτικού καταστήματος Ιάσμου στον Πολιτιστικό Σύλλογο, υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να τις εκτελεί με βάση το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010. Αλλιώς διαπράττει σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος…
Όσο για το Μουσείο, αυτό χτίστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια σε ακίνητο του Πολιτιστικού Συλλόγου προκειμένου να στεγάσει και να αναδείξει την μουσειακής ανεκτίμητης αξίας περιουσία του Συλλόγου!  Κι από τότε που χτίστηκε, λειτουργεί με την ευθύνη του Συλλόγου και την εθελοντική συνεισφορά των μελών του. Από ποιο Μουσείο ζητά συνεπώς ο Οντέρ να φύγει ο Σύλλογος; Από το χωράφι του πατέρα του; Η διαχείριση της περιουσίας των Δήμων, κινητή και ακίνητη, περνά μέσα από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό το ξέρει ο Οντέρ. Και ως δήμαρχος και ως δικηγόρος.
Παράνομη, συνεπώς, δεν είναι η στάση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, αλλά του Οντέρ, που έχει τη λασπολογία ως δεύτερη φύση του.
Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν τον είδαμε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο να επισκέπτεται τα σχολεία του Δήμου μας, να ανταλλάσσει απόψεις με τους εκπαιδευτικούς και να παίζει μπάσκετ με τους μαθητές.  Θα πρέπει όμως να του θυμίσει κάποιος ότι κάποια Δημοτική Αρχή οραματίστηκε να σχεδιάσει και να φτιάξει αυτά τα σχολεία, αυτό το μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και ανακαίνισε το κτήριο της παλιάς Κοινότητας Ιάσμου! Δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς, καθώς όλοι οι δημότες μας γνωρίζουν.
Επιπλέον, ο κατά τα άλλα λαλίστατος με τα λεφτά του Δήμου Οντέρ, ας απαντήσει δημόσια και σε ένα άλλο θέμα που έχει ανακύψει και αφορά έμμεσα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο: Τον Νοέμβριο του 2019 με εντολή του έφυγαν οι λυόμενες αίθουσες από το Δημοτικό Σχολείο, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την έξωση των τμημάτων ζωγραφικής και χειροτεχνίας του Συλλόγου από αυτές, και την καταστροφή όλων των αντικειμένων που ήταν ιδιοκτησίας του Συλλόγου. Κι ενώ υποσχόταν ο δήμαρχος ότι αυτά θα ξανατοποθετηθούν για τις ανάγκες των τμημάτων του Συλλόγου κ.λπ., την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες για την τύχη αυτών των λυόμενων αιθουσών:
Η πρώτη φήμη θέλει τον Οντέρ να πούλησε τις αίθουσες σε επιχειρηματία και να εισέπραξε ο ίδιος το τίμημα της πώλησης, αφού αυτός “είναι δήμαρχος” και “ό,τι θέλει κάνει”.
Η δεύτερη φήμη θέλει να παραχωρήθηκαν σε Πολιτιστικό Σύλλογο της Ξάνθης, πλην όμως δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες του δημάρχου οι παραχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων, και σε κάθε περίπτωση, εάν ήθελε να ενεργήσει νόμιμα, θα έφερνε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα ακολουθούσε το “είμαι δήμαρχος, ό,τι θέλω κάνω”.
Η τρίτη φήμη αφορά έναν συνδυασμό των παραπάνω δύο, στα πλαίσια του “είμαι δήμαρχος, ό,τι θέλω κάνω”, και η τέταρτη φήμη, ότι πήγε να πουλήσει τις αίθουσες αυτές αλλά επειδή έγινε αντιληπτός, εν μία νυκτί ακυρώθηκε η πώληση!  “Στο κάτω-κάτω είμαι δήμαρχος, αν θέλω ακυρώνω και την πώληση”…
Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Οντέρ για να μάθουμε την τύχη των λυόμενων αυτών αιθουσών, να μάθουμε ποια φήμη είναι αληθινή, να μάθουμε ποιος ωφελήθηκε και ποιος ζημιώθηκε από τις αυθαίρετες ενέργειες του Δημάρχου.
Τέλος, είμαστε σύμφωνοι με το τελευταίο του κάλεσμα προς όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου (“Ζητώ να προκαλέσετε Γενική Συνέλευση και εκλογές”). Ας το κάνει, λοιπόν, αφού είναι δήμαρχος και μπορεί.
Να μη γίνει όμως όπως η γέφυρα του Κομψάτου, τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου, η νέα Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, και το πρώτο πανελληνίως δημοψήφισμα το οποίο θα έκανε. Ούτε όμως και σαν τις γελοίες δηλώσεις του στα διεθνή φόρουμ όπου αναφερόταν σε μητέρες πατρίδες και εχθρούς οι οποίοι βρίσκονται “απέναντι”!
Ευχόμαστε και πάλι να δικαιωθεί πανηγυρικά!
Με τιμή
Για την Αξιωματική Αντιπολίτευση Δήμου Ιάσμου
Κυριάκος Αμούτζας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood