[VIDEO] Το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης Κομοτηνής μας ξεναγεί στον Γαλαξία μας!

Στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO Hellas, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE, συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης Κομοτηνής, με κωδική ονομασία ομάδας "Στον Αστερισμό της Καλλίστης"!
Screenshot_1611

Στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO Hellas, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE, συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης Κομοτηνής, με κωδική ονομασία ομάδας “Στον Αστερισμό της Καλλίστης”!

[VIDEO] Το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης Κομοτηνής μας ξεναγεί στον Γαλαξία μας!Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

[VIDEO] Το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης Κομοτηνής μας ξεναγεί στον Γαλαξία μας!Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-προπονητών τους:

  • Θα σχηματίσουν ομάδες (teamwork).
  • Θα μελετήσουν τη σχετική βιβλιογραφία και θα πειραματιστούν (critical thinking).
  • Θα εξερευνήσουν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking).
  • Θα εντοπίσουν προκλήσεις και θα προτείνουν λύσεις (problem solving).

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης των προπονητών των ομάδων.

Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης! Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Νηπιαγωγεία (Μη διαγωνιστική κατηγορία)

  • Θέμα εκπαιδευτικής δράσης: Ο Γαλαξίας μας

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου δημιουργούν ομάδες 3-6 παιδιών. Η κάθε ομάδα δημιουργεί μία επιδαπέδια πίστα που είναι κατασκευασμένη από υλικά επιλογής της, και απεικονίζει με τρισδιάστατο τρόπο τον γαλαξία μας/ το ηλιακό μας σύστημα. Με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ που κινείται ανάμεσα σε πλανήτες, κομήτες και αστεροειδή νεφελώματα, σύμφωνα με τις εντολές που του δίνουν τα παιδιά, οι ομάδες δείχνουν πώς είναι το ηλιακό μας σύστημα και το διάστημα, και μας κάνουν κατανοητό το πώς η Γη είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος. Μέσα από τη δραστηριότητα οι μαθητές θα δημιουργήσουν τον πρώτο τους αλγόριθμο!

[VIDEO] Το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης Κομοτηνής μας ξεναγεί στον Γαλαξία μας!

Σκοπός της δράσης του Νηπιαγωγείου είναι οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (computational thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται. Επιπλέον, η δράση στοχεύει στην κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, καθώς δημιουργεί για τα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μία απλή παρουσίαση μπροστά σε μικρό κοινό, καθώς επίσης να έλθουν σε δημιουργική επαφή με μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας.

Ο τελικός της κατηγορίας θα διεξαχθεί στις 5 & 12 Ιουνίου 2021 διαδικτυακά. Τις ημέρες αυτές οι προπονητές θα παρουσιάσουν τα βίντεό τους.

Δείτε το βίντεο του Νηπιαγωγείου Νέας Καλλίστης Κομοτηνής και στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας πατώντας like στο κανάλι στο youtube!:

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood