Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, 129 σημαντικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των πλαστικών, των μεταλλικών υλικών, του μαρμάρου, των υφασμάτων, των κατασκευών, του χονδρικού εμπορίου, της ξυλείας, του μηχανολογικού εξοπλισμού, κ.ά., ενισχύονται με πόρους 31,9 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

Στόχος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και σε αυτήν την περίπτωση είναι να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Με την εν λόγω χρηματοδότηση η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενισχύει τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τους να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, ώστε να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν περεταίρω τη θέση τους στην αγορά.

Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε τομείς τους οποίους η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδύσουν οι ίδιες οι ωφελούμενες επιχειρήσεις, το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεπερνά τα 60,9 εκατομμύρια ευρώ.

bd8e55b8 5 16Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το οινοποιείο “Βιβλία Χώρα” στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, μαζί με τον οικείο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αλέξη Πολίτη. Ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα σχέδια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου, από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών της επιχείρησης, Βασίλη Τσακτσαρλή.

6fb3ec7f 6 12 d9449bf0 4 25 12deb13f 3 43 dc232646 2 60 09ff3a6f 1 2021 05 27t155001365