Εξώδικη καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κατά του Οντέρ Μουμίν

"Πλέον δεν έχουμε σκοπό να επιδείξουμε καμία ανοχή στην παρανομία. Θα πρέπει να μάθει ο κ. Οντέρ Μουμίν να σέβεται τους συμπολίτες του και τους φορείς της περιοχής. Να σέβεται τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ιάσμου. Όταν ο ίδιος ασεβεί και παρανομεί, ας περιμένει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του".
ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΣΜΟΥ
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν την κόντρα του με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου Ηλία Μπούκα, εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:
“Διαπιστώθηκε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου εκμεταλλευόταν το κτίριο του Μουσείου Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το κτίριο της πρώην Κοινότητας Ιάσμου, χωρίς να υφίσταται η απαραίτητη προβλεπόμενη διαδικασία και χωρίς τις απαιτούμενες εκ του νόμου αποφάσεις και πράξεις. Ακολουθούμε πιστά το Νόμο και θα τον εφαρμόσουμε στο ακέραιο. Η επιπολαιότητα, η ανικανότητα και η ανηθικότητα του Μπούκα, ζημίωσαν, απαξίωσαν, εξευτέλισαν τον ιστορικό Σύλλογο και τον Ίασμο. Τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Ένα Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς αναξιοποίητο, εκτός από το Τσίπουρο και τα πανηγύρια, ούτε ίχνος Πολιτισμού στον Ίασμο. Δεν το αποδεχόμαστε, ούτε θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Εγώ με την παρούσα διοίκηση τελείωσα. Εξάντλησα κάθε όριο επιείκειας. Καμία βοήθεια σε όσους απαξίωσαν τον αρχαιότερο, ιστορικότερο σύλλογο του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του Πολιτισμού όπως αρμόζει στην Ιστορία του Ιάσμου και στον κάθε Ιασμιώτη και Ιασμιώτισσα. Σας παρακαλώ όλους, να μην τους αφήσετε να εκμεταλλευτούν άλλο τον σύλλογο σας, για τις προσωπικές φιλοδοξίες, την πολιτική ανέλιξη και την οικονομική ευμάρεια τους”. 
Μάλιστα ο δήμαρχος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση “προς όλα τα ενεργά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου για έκτακτη γενική συνέλευση και εκλογές”, αναφέροντας οτι “η ακροδεξιά παρέα πρέπει να φύγει και θα φύγει”. Συγκεκριμένα: “Δημοτική σύμβουλος του Αμούτζα, Χριστίνα Βιδούρα (εκπαιδευτικός) ενημερώνει με έγγραφα, δήθεν αποδείξεις, τον Μιχάλη Χρήστο Κακουλίδη, τον γνωστό ακροδεξιό της Κομοτηνής. Γιατί; Για να υπερασπιστεί ο ακροδεξιός Κακουλίδης την τιμή και την υπόληψη του Μπούκα, της Χριστίνας, του Πολιτιστικού Συλλόγου. Άλλη μια φορά δικαιώνομαι πανηγυρικά, διότι έλεγα ότι είστε κάτι παραπάνω από τις αρχές του κόμματος Βελόπουλου. Η ακροδεξιά παρέα πρέπει να φύγει και θα φύγει. Τέλος, αδειάστε τη γωνία. Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση ως Δήμαρχος Ιάσμου, προς όλα τα ενεργά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και ζητώ να προκαλέσετε έκτακτη γενική συνέλευση και εκλογές”.

Εξώδικη καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κατά του Οντέρ ΜουμίνΠριν από λίγο ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου γνωστοποίησε οτι απέστειλε στον δήμαρχο εξώδικη καταγγελία (δείτε παρακάτω), τονίζοντας:

“Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου βρίσκεται στην άχαρη θέση, αντί να παράγει πολιτισμό, να ασχολείται με έναν θεσμό ο οποίος πάντοτε τον στήριζε οικονομικά και ηθικά από την ίδρυσή του. Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, ομόφωνα αποφάσισε, προασπίζοντας τα δικαιώματα του συλλόγου, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όλες τις παράνομες ενέργειες του κ. Οντέρ Μουμίν, δημάρχου Ιάσμου, σε βάρος του. Είναι τουλάχιστον μικρόψυχες και μικροπρεπείς οι αναφορές του στο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου, το οποίο μάλιστα ποτέ δεν στήριξε αλλά μέχρι σήμερα πολέμησε με θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Όπως είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτες οι συκοφαντικές του επιθέσεις, πάντα χωρίς στοιχεία, με γκεμπελικές τακτικές, σε βάρος του Συλλόγου και των μελών του. Ενημερώνουμε τον κ. Οντέρ Μουμίν ότι για τη συμμετοχή και δράση μας στον σύλλογο, όλοι εμείς τα ενεργά του μέλη, δίνουμε τον ιδρώτα μας και ξοδεύουμε χρήματα από τις δικές μας τσέπες. Γι’ αυτό πλέον δεν έχουμε σκοπό να επιδείξουμε καμία ανοχή στην παρανομία, όπως αναλυτικά αναφέρουμε στην εξώδικη επιστολή μας, την οποία και επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας. Θα πρέπει να μάθει ο κ. Οντέρ Μουμίν να σέβεται τους συμπολίτες του και τους φορείς της περιοχής. Να σέβεται τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ιάσμου, τα μέλη του και τις δημοκρατικές επιλογές τους. Να σέβεται τον θεσμό που υπηρετεί. Όταν ο ίδιος ασεβεί και παρανομεί, ας περιμένει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του”.

Εξώδικη καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κατά του Οντέρ Μουμίν Εξώδικη καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κατά του Οντέρ Μουμίν Εξώδικη καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κατά του Οντέρ Μουμίν Εξώδικη καταγγελία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου κατά του Οντέρ Μουμίν

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood