Σε θεσμικά θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία των δευτεροβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στην ενίσχυση της στελέχωσης των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, επικεντρώθηκε η συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ενημέρωσε τον Υπουργό για την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των Τεχνικών κυρίως Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με ενίσχυση του προσωπικού και στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Τσαλικίδης πρότεινε την παροχή κινήτρων στο ήδη υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί στον δημόσιο τομέα, ώστε να επιλέξει την Π.Ε. Ροδόπης για την εργασιακή του απασχόληση.

Αναφερόμενος στη στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών, ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε προσλήψεις για την πλήρωση θέσεων, τουλάχιστον σε κρίσιμες ειδικότητες και κλάδους στους ΟΤΑ β’ βαθμού, έπειτα και από την υποβολή εισηγήσεων εκ μέρους των Περιφερειών που ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, όπως τόνισε, θα προχωρήσει η μεταβίβαση οικονομικών πόρων για την επίλυση λειτουργικών αναγκών και διαχείρισης προσωπικού στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Κίνητρα για υπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων στη Ροδόπη ζήτησε ο Ν. Τσαλικίδης από τον Μ. Βορίδη