Σε ένα ακόμη παραλήρημά του κατά της χώρας μας, ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) της Τουρκίας, αρχηγός των “Γκρίζων Λύκων”, και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις αναφορές του Έλληνα Πρωθυπουργού σε «Πομακοχώρια» και σε «Ελληνόπουλα», κατά τη διάρκεια διαδικτυακής επικοινωνίας του με τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης Ξάνθης.
Μιλώντας ο Μπαχτσελί στην κοινοβουλευτική του ομάδα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για…”ρατσισμό”, και την Ελλάδα για…”φασιστική πολιτική εναντίον της μειονότητας”, την οποία αποκάλεσε “τουρκική”. Ζήτησε μάλιστα και την παρέμβαση του…Ευρωκοινοβουλίου κατά της χώρας μας.
[VID] Παραλήρημα Μπαχτσελί κατά Μητσοτάκη που συνομίλησε με Ελληνόπουλα στα Πομακοχώρια της ΘράκηςΣύμφωνα με τα tourkikanea.gr, ο Μπαχτσελί ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 18 Μαΐου 2021 σε τηλεδιάσκεψη που είχε με μαθητές και δασκάλους του κρατικού νηπιαγωγείου στο χωριό Πάχνη της Ξάνθης, χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν καταπίνονται. Ο Μητσοτάκης τα σκάτωσε (sic) και μέσα σε έναν ανεμοστρόβιλο ψευδαισθήσεων αποκάλεσε την Πάχνη Πομακοχώρι και τα τουρκοπούλα ως ελληνόπουλα. Εκείνα τα παιδιά είναι τουρκάκια και η Πάχνη δεν είναι Πομακοχώρι. Το ευρωκοινοβούλιο τι θα δηλώσει για αυτές τις φασιστικές πολιτικές αφομοίωσης της ελληνικής κυβέρνησης; Το να αποκαλούνται ελληνόπουλα τα τουρκόπουλα, δεν θα επιβεβαιωθεί ότι αποτελεί ρατσισμό;».