Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα εκπαίδευση προσωπικού της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας στην πλαστότητα εγγράφων.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Ολιβιέ Ρενώ, και την παρακολούθησαν είκοσι αστυνομικοί και συνοριακοί φύλακες που υπηρετούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και τις υπηρεσίες Ασφάλειας και Διαβατηριακού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Στον εντοπισμό πλαστών εγγράφων, εκπαιδεύτηκαν αστυνομικοί και συνοριοφύλακες της ΟρεστιάδαςΣκοπός της εκπαίδευσης ήταν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση και κατάρτιση στην αναγνώριση και τον εντοπισμό πλαστών εγγράφων κατά τον έλεγχο αλλοδαπών, ώστε να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά τους.

Στο τέλος της εκπαίδευσης απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Χαράλαμπο Ελευθεριάδη, στον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Πρεσβείας της Γαλλίας.

Ανάλογη εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί τον προηγούμενο μήνα και σε αστυνομικούς της Αλεξανδρούπολης – θυμηθείτε εδώ.