Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί την έκθεση «Ρωμαϊκή Κομοτηνή» και την έναρξη των εργασιών για την επανέκθεση της μόνιμης συλλογής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.
Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής με τίτλο «Ρωμαϊκή Κομοτηνή», καθώς επίσης οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την επανέκθεση της μόνιμης συλλογής του μουσείου, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 655.000 ευρώ.

Η έκθεση «Ρωμαϊκή Κομοτηνή» θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του μουσείου και θα παρουσιάσει ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου, όπως μιλιάρια της Εγνατίας Οδού (τα οδόσημα που τοποθετούσαν οι ρωμαϊκές αρχές ανά χίλια βήματα σε σημαντικούς εμπορικούς δρόμους), μαρμάρινη σαρκοφάγο, κ.ά.

Θα πλαισιωθεί από ειδική ημερίδα με θέμα τις σαρκοφάγους και τις ταφικές πρακτικές των ρωμαϊκών χρόνων στην Αιγαιακή Θράκη, και θα αποτελέσει τμήμα της Πολιτιστικής Διαδρομής της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Παράλληλα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει προπαρασκευαστικές εργασίες εν όψει της επανέκθεσης της μόνιμης συλλογής του (απομάκρυνση όλων των εκθεμάτων από τον εκθεσιακό χώρο και τις αποθήκες του μουσείου, μεταφορά των τόμων της βιβλιοθήκης, μουσειογραφική και φυτοτεχνική μελέτη, απόκτηση εξοπλισμού για τα εργαστήρια συντήρησης, κ.ά.).

Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί την έκθεση «Ρωμαϊκή Κομοτηνή» και την έναρξη των εργασιών για την επανέκθεση της μόνιμης συλλογήςΜε αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής μαζί με την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, και ενημερώθηκε για την έκθεση «Ρωμαϊκή Κομοτηνή» στον χώρο όπου θα διοργανωθεί, καθώς επίσης για τις εργασίες επανέκθεσης της συλλογής του μουσείου, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Χρύσα Καραδήμα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood