Η πρώτη “Διεθνής Εβδομάδα” του ΔΠΘ από 24 έως 28 Μαΐου

"First Duth International Week: a five-day online training programme".
Screenshot_1594

Το Γραφείο Erasmus του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης, με τίτλο “First Duth International Week: a five-day online training programme”, από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Πρόκειται για μια διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με σκοπό την επιμόρφωση τόσο διοικητικού όσο και του ακαδημαϊκού προσωπικού από πανεπιστήμια-εταίρους ή δυνητικούς εταίρους του ΔΠΘ.

Η διοργάνωση σχεδιαζόταν να γίνει με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων τον Οκτώβριο του 2020 στη Θράκη, ωστόσο λόγω της πανδημίας υλοποιείται φέτος διαδικτυακά.

Στην Εβδομάδα Επιμόρφωσης “First Duth International Week: a five-day online training programme”, πρόκειται να πάρουν μέρος 81 συμμετέχοντες από 36 Πανεπιστήμια 22 χωρών, μεταξύ άλλων από Αλβανία, Ιταλία, Αρμενία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Ουκρανία, Κροατία, Πολωνία, Τουρκία, Καμερούν, Αίγυπτο, Ουζμπεκιστάν, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας θα γίνει ενημέρωση των συμμετεχόντων για:

  • το νέο πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2027 και τις νέες ευκαιρίες που θα προσφέρει,
  • τους νέους στρατηγικούς άξονες της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, όπως η μετάβασή του Προγράμματος στην ψηφιακή εποχή, η συμπερίληψη, η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες, η χρήση ευέλικτων μορφών κινητικότητας, αλλά και ο προσανατολισμός του προγράμματος προς ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο και πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας προσανατολισμό.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στις προτεραιότητες του προγράμματος που αφορούν στην ανάπτυξη νέων παιδαγωγικών δεξιοτήτων του διδακτικού προσωπικού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδριάσεις και βιωματικά εργαστήρια (workshops) με ειδικούς και εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΙΚΥ, το ΠΑΠΕΙ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΔΠΘ, ενώ αξίζει να σημειωθεί η συνεισφορά του Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓραΔΙΜ), της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔΟΣΥΠ) αλλά και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) του Δ.Π.Θ. στα εργαστήρια της διοργάνωσης.

Η πρώτη "Διεθνής Εβδομάδα" του ΔΠΘ από 24 έως 28 ΜαΐουΕπιπλέον, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προχώρησε σε μια καινοτόμο συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά που διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ώστε οι κεντρικές ομιλίες να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες στις διοργανώσεις και των δύο Πανεπιστημίων στις 25 και 26 Μαΐου.

Η πρώτη Διεθνής Εβδομάδα του ΔΠΘ δεν φιλοδοξεί μόνο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Φιλοδοξεί επίσης να προβάλλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε διεθνές επίπεδο και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά του. Παράλληλα θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη και κατανόηση με τους εταίρους του, να ενισχυθούν οι υφιστάμενες συνεργασίες και να αναπτυχθούν νέες.

Στον σύνδεσμο https://betterevents.live/duthsw2021/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της διοργάνωσης η οποία δημιουργήθηκε με τη φροντίδα του Europe Direct ΑΜΘ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood