Κομοτηνή: Σωματεία ζητούν “να σταματήσει τώρα το έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης”

Κομοτηνή: Σωματεία ζητούν "να σταματήσει τώρα το έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης".
Screenshot_1591

(φωτό: paratiritis-news.gr)

“Να σταματήσει τώρα το έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης”, ζητούν, η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ), ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ, και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Υψώνουμε τη φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δολοφονική πολιτική και τη  βαρβαρότητα του Ισραήλ. Δε μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.

15 Μαΐου του 1948, ο λαός της Παλαιστίνης ζει την Καταστροφή, τη Νάκμπα, όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Παλαιστίνη 73 χρόνια μετά, έρχονται να προστεθούν σε έναν κύκλο βίας που δεν σταμάτησε ποτέ από τότε.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, αξιοποιώντας την ανοιχτή στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Κυβερνήσεων -όπως και της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια- κλιμακώνει την επιθετικότητα του, τους εποικισμούς, τις εξώσεις Παλαιστινίων, τη βία, τους βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες ακόμη και μικρών παιδιών, ενώ τα τελευταία 24ωρα έχει εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον της Γάζας και νέο αιματοκύλισμα, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να ξεπερνάει τους 245, ανάμεσά τους 66 παιδιά!

Οι εξελίξεις και η επιθετικότητα του Ισραήλ πατάνε στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», είναι αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, συνάπτει και νέες, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής από το Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Καταγγέλλουμε και απαιτούμε την παύση κάθε συνεργασίας και στήριξης των Ελληνικών Κυβερνήσεων προς το κράτος δολοφόνο.

-Η Κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην  υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

-Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας-Ισραήλ.

-Τώρα να σταματήσει κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

-Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Για να σταματήσει το έγκλημα, για να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της Ροδόπης να συνυπογράψουν το κείμενο, να ενώσουμε την φωνή μας! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!”.

Φωτό: pararitiritis-news.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood