Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Καιρίδης, η Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ολυμπία Τελιγιορίδου, και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής Κωνσταντίνος Οικονομίδης, είχαν συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Yossi Amrani, με αφορμή την επέτειο τριάντα ενός χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσημη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από την Ελληνική Δημοκρατία στις 21 Μαΐου 1990, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι “αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο και το εναρκτήριο λάκτισμα μιας επίσημης φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων και λαών των δύο κρατών”.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, πολλοί Έλληνες Βουλευτές, διαδικτυακά, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, και την ελπίδα τους να υπάρξει σύντομα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, συναντήθηκε η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ της Βουλής των ΕλλήνωνΑπό την πλευρά του ο Ισραηλινός Πρέσβης εξήγησε τις δυσκολίες συνεννόησης μεταξύ της Ισραηλινής Κυβέρνησης και της Παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαμάς.

Άλλα θέματα που τέθηκαν, ήταν οι σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον αμυντικό και τον ενεργειακό, καθώς και στους τομείς των επενδύσεων, της καινοτομίας, της τεχνολογικής ανάπτυξης, του τουρισμού και των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, συναντήθηκε η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ της Βουλής των Ελλήνων