Χαρίτσης: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης σκιαγραφεί ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα τους περιλαμβάνει όλους»

Χαρίτσης: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης σκιαγραφεί ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα τους περιλαμβάνει όλους».
ΧΑΡΙΤΣΗΣ 9

Για «κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας» μίλησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/σ «Alpha 98.9», επαναλαμβάνοντας ότι «η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να σταματήσουν τα μέτρα στήριξης, όπως ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση».

«Εξαρχής μιλήσαμε για άνοιγμα της οικονομίας με ασφάλεια» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «και όχι μόνο διατήρηση αλλά και ενίσχυση της στήριξης ειδικά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των κλάδων που πλήγηκαν». Παράλληλα, επισήμανε ότι «από 1η Ιουνίου καταργείται κάθε προστασία πρώτης κατοικίας, κάτι που ειδικά  στις σημερινές συνθήκες, θα είναι κοινωνικά καταστροφικό» και αντιπαραβάλλοντας τις «προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» για «ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», «ρύθμιση του κορονοχρέους» και «ένα μόνιμο και ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων με προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων».

«Με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε η ευκαιρία να οργανωθεί μια συνταγμένη δημοκρατική συζήτηση στην χώρα μας για την αξιοποίηση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η υλοποίηση των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων δεν είναι πολιτικά ουδέτερη» επισήμανε, φέρνοντας ως παράδειγμα «την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, που δεν πρέπει να γίνει αποκλειστικά με όρους μεγάλων επενδυτικών σχεδίων αλλά αξιοποιώντας νέα εργαλεία όπως οι ενεργειακές κοινότητες που ενεργοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ». «Από το κυβερνητικό σχέδιο απουσιάζει και η περιφερειακή διάσταση» συνέχισε ο ίδιος, ενώ «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν στην προηγούμενη δεκαετή κρίση μένουν απέξω από την ψηφιοποίηση και την πράσινη μετάβαση». Ο βουλευτής χαρακτήρισε «πενιχρό το ποσό που προβλέπεται στην κυβερνητική πρόταση για επενδύσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία» την στιγμή που «είναι κομβικό το ζήτημα της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δια της καινοτομίας και της ανάπτυξης που θα τους περιλαμβάνει όλους» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιστρέψουμε σε αποτυχημένες πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης και συμπίεση του κόστους εργασίας που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης 10 χρόνια πριν» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood