Σύμφωνα με το τελευταίο σημείωμα των Καιρικών Νέων Θράκης, η εξέλιξη του καιρού από απόψε μέχρι και αύριο το πρωί, έχει ως εξής:

Βροχές, κατά τόπους έντονες, αναμένονται απόψε μετά τα μεσάνυχτα στη Θράκη, ενώ παράλληλα στο Θρακικό πέλαγος θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες θα έχουν βόρεια κίνηση και θα επηρεάσουν περιοχές της ηπειρωτικής Θράκης. Τα φαινόμενα θα σημειωθούν αρχικά σε Ξάνθη, Χρυσούπολη και Θάσο, και γρήγορα θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας το σύνολο της Θράκης. Ταυτόχρονα, υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Ακόμη, είναι πιθανό στην παράκτια Θράκη και κυρίως στο νησί της Σαμοθράκης να προκληθούν μικροπροβλήματα. Όσον αφορά τους ανέμους, από τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα είναι ισχυροί, βόρειων διευθύνσεων, σε Ροδόπη, νότιο Έβρο και Θρακικό πέλαγος, με πιθανές ριπές 7 μποφόρ τοπικά, ίσως και παραπάνω.

Πάντως η καιρική διαταραχή κινείται αρκετά γρήγορα και από το πρωί της Παρασκευής ο καιρός θα σημειώσει σταδιακή βελτίωση.

Η τελική εκτίμηση για τον αποψινό καιρό στη Θράκη από τα Καιρικά Νέα Θράκης