Ανεξαρτητοποίηση Γάκη: Υπό διάλυση η “Περιφερειακή Σύνθεση” – Κυρίαρχος ο Χρήστος Μέτιος

Η "Περιφερειακή Σύνθεση" του Τάκη Τοψίδη, εκλεκτού των Ευρ. Στυλιανίδη και Αλ. Κοντού, πνέει τα λοίσθια.
61303730_2341458519462188_1063938196074659840_n
  • Πνέει τα λοίσθια η παράταξη της “Περιφερειακής Σύνθεσης”.

Ένα ακόμη…σοκ, περίμενε σήμερα τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Τάκη Τοψίδη.

Ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλός του, Χρήστος Γάκης, από την Π.Ε. Καβάλας (σ.σ. η μοναδική Π.Ε. όπου είχε επικρατήσει η “Περιφερειακή Σύνθεση”), υπέβαλε στον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου, Χρήστο Παπαθεοδώρου, την ανεξαρτητοποίησή του.

Ανεξαρτητοποίηση Γάκη: Υπό διάλυση η "Περιφερειακή Σύνθεση" - Κυρίαρχος ο Χρήστος ΜέτιοςΠρόκειται για τον τρίτο σύμβουλο που εγκαταλείπει τον Τάκη Τοψίδη, μετά τους Τζιχάν Ιμάμογλου από την Π.Ε. Ροδόπης και Αριστείδη Μωϋσιάδη από την Π.Ε. Δράμας, ενώ έχει αποχωρήσει από την “Περιφερειακή Σύνθεση” και η πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού στην Π.Ε. Έβρου, Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου.

Έτσι, η παράταξη Τοψίδη μένει πλέον με δεκατρείς συμβούλους, ή αλλιώς, συνεχίζει να…αποσυντίθεται.

Πολλαπλά μηνύματα

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Γάκη στέλνει πολλαπλά μηνύματα, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που κάποιοι “επένδυσαν” στην κινδυνολογία μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας Ροδόπης, και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιρρίψουν ευθύνες στην περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου. Προσπάθεια, στην οποία πρωτοστάτησαν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέκος Κοντός, καθώς και ο Τάκης Τοψίδης τον οποίο στήριξαν οι δύο πρώην υπουργοί στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, κόντρα στην προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήταν ο  Χρήστος Μέτιος.

Εξέλιξη εν γνώσει της Αθήνας…

Εξάλλου, διαβάζοντας κανείς κάτω από τις γραμμές σχετικής δήλωσης του κ. Γάκη, συμπεραίνει πως η εξέλιξη της ανεξαρτητοποίησής του ήταν προφανώς εν γνώσει της Αθήνας… Χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης, αναφέρει: “Μετά από πολύ σκέψη, ανακοινώνω σήμερα την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη με τον οποίο έχω εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας. Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, και με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου μας, τη στιγμή που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν μεγάλο αγώνα για την ανάκαμψη του τόπου από την πανδημία, δεν χωρούν στείρες αρνήσεις, αναίτιοι διχασμοί και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Όλοι μαζί, ενωμένοι, οφείλουμε να «βάλουμε πλάτη» σε αυτή την προσπάθεια, και να αγωνιστούμε από κοινού με όλες μας τις δυνάμεις για την επαναφορά της χώρας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε αναπτυξιακή τροχιά“.

“Γαλάζια” ενότητα υπό τον Χρήστο Μέτιο – “Καμμένο χαρτί” ο Τάκης Τοψίδης

Τούτων δοθέντων, το διαμορφούμενο τοπίο προοιωνίζεται τα εξής:

  • Η “γαλάζια” ενότητα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ γίνεται πράξη υπό τον σημερινό Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Κάποιοι…αστείοι, που προσπαθούσαν εσχάτως να διαδώσουν τους ευσεβείς πόθους τους ότι ο Χρήστος Μέτιος δεν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης το 2023, καταλαβαίνουν πλέον πάρα πολύ καλά, οτι και θα είναι υποψήφιος, και θα κατέβει με ενωμένη την παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, και ακόμα περισσότερο… (αν και δεν είναι γνωστό φυσικά το τι θα πράξουν μελλοντικά οι ανεξάρτητοι πλέον σύμβουλοι).
  • Ο Τάκης Τοψίδης αποτελεί πλέον “καμένο χαρτί” για όσους τον… έσπρωξαν μπροστά χρησιμοποιώντας τον για να μην εκλεγεί ο Χρήστος Μέτιος. Τώρα πια τον “αδειάζουν” και τον… ξεφορτώνονται σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Χρήστου Γάκη προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστο Παπαθεοδώρου

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, ο Χρήστος Γάκης αναφέρει:

“Δια της παρούσης σας γνωστοποιώ την αποχώρηση μου από την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”, με την οποία είχα εκλεγεί στις περιφερειακές εκλογές στις 25-5-2019, και την ανεξαρτητοποίηση μου. Σας δηλώνω επίσης την παραίτησή μου από αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Παραμένω μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου ως ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες”.

Ανεξαρτητοποίηση Γάκη: Υπό διάλυση η "Περιφερειακή Σύνθεση" - Κυρίαρχος ο Χρήστος Μέτιος

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood