Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μέτρα πεταλούδα S8 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας, αναδείχθηκε ο Φεριώτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Μιχαλεντζάκης είχε πετύχει το ίδιο και στους Παραολυμπιακούς της Βραζιλίας.
Στον αγώνα της Μαδέιρα, γύρισε πρώτος στα μισά της διαδρομής, και παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Ιταλό Αμοντέο στο δεύτερο 50άρι, κατέκτησε την κορυφή του αγωνίσματος με επίδοση 1:03.07 (1:03.20 είχε ο αντίπαλός του).
Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Εβρίτης κολυμβητής Δημοσθένης ΜιχαλεντζάκηςΤο μετάλλιο αυτό είναι το τέταρτο που κατακτά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2016 και το τρίτο χρυσό.
Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Εβρίτης κολυμβητής Δημοσθένης ΜιχαλεντζάκηςΤην ίδια στιγμή η χώρα μας πανηγύρισε ακόμη ένα μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, με πρωταγωνιστή τον Αριστείδη Μακροδημήτρη στα 100μ. ύπτιο S2. Πλέον, η ελληνική αποστολή στη Μαδέιρα έχει φτάσει τα τέσσερα μετάλλια, με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.
Ο άλλος αθλητής του Έβρου, ο Δημήτρης Καρυπίδης από την Αλεξανδρούπολη, στα 100 μ. ύπτιο S1, κατετάγη 4ος με 3:06.33, ενώ ο Κομοτηναίος Αλέξανδρος Ταξιλδάρης ήταν 6ος με 4:19.46.
πηγή: evros-news.gr