“Ως Περιφέρεια είμαστε ενεργά παρόντες στην διαμόρφωση του χώρου που θα υποδεχθεί προσωρινά το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφορά το σημείο εγκατάστασης του μόνιμου σταθμού οικονομικών ελέγχων που δημιουργήσαμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και είναι έτοιμο προς λειτουργία. Παραμένουμε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Συνοριακό Σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής.
“Παραμένουμε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς. Αυτό που προέχει είναι η άμεση επανεκκίνηση λειτουργίας του σταθμού και η στήριξη της τοπικής οικονομίας με όρους ασφάλειας”, συμπλήρωσε, και αναφέρθηκε στα αιτήματα προς τον ΕΟΔΥ:
“Σήμερα υποδεχτήκαμε στον κάθετο άξονα Νυμφαίας τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ενόψει του χώρου που θα διατεθεί για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Οι διαδικασίες των παρεμβάσεων για την εγκατάσταση των συνεργείων προχωράνε τάχιστα και σε απόλυτο συντονισμό με αρμόδιους τοπικούς φορείς. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο συνοριακό σημείο της Νυμφαίας αποτελεί βασικό όρο και μείζονα προϋπόθεση για την λειτουργία του. Από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ ζητήσαμε την ενισχυμένη παρουσία του Οργανισμού και την τάχιστη στελέχωση του κλιμακίου για τη διενέργεια των απαραίτητων υγειονομικών ελέγχων“.
Τσαλικίδης: Τι ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥΤσαλικίδης: Τι ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥΤσαλικίδης: Τι ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ