Επίκαιρη ερώτηση Φ. Γεννηματά για Τουρισμό και Νυμφαία

Επίκαιρη ερώτηση Φ. Γεννηματά για Τουρισμό και Νυμφαία.
επίκαιρη ερώτηση τουρισμός - Αντιγραφή

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, για πρόσθετα μέτρα για τον τουρισμό εν όψει του ανοίγματος του κλάδου.

Μεταξύ άλλων γίνεται σαφής αναφορά από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στα όσα συμβαίνουν στη Νυμφαία Κομοτηνής, μετά και την δήλωση-“καταπέλτη” του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ το Σάββατο που προηγήθηκε.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, “για τις πύλες εισόδου της χώρας ιδιαίτερα στα βόρεια σύνορά μας”, αναφέρεται: “Τόσο όσον αφορά στον έλεγχο της τήρησης των κανόνων προστασίας, όσο και για την ταχεία διέλευση των επισκεπτών, δεν είναι δυνατόν να αντικαθίστανται ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες, από πελατειακού τύπου παρεμβάσεις του Πρωθυπουργικού γραφείου, «κατόπιν ενεργειών» Βουλευτών της ΝΔ”.

Επίκαιρη ερώτηση Φ. Γεννηματά για Τουρισμό και Νυμφαία

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά:

“Θέμα: Πρόσθετα Μέτρα για τον Τουρισμό.

Κύριε Πρωθυπουργέ. Το 2021 για τον Ελληνικό Τουρισμό θέλουμε να είναι μια «κερδισμένη χρονιά». Αυτό επιβάλλουν οι σημερινές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, ιδιαίτερα μετά την αρνητική πορεία του 2020.Όμως και φέτος το «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου γίνεται με μεγάλες δυσκολίες και πολλά κενά. Η δήθεν ειδυλλιακή εικόνα, που προσπαθεί επικοινωνιακά να δημιουργήσει η Κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όπως δεν είχε και την περασμένη χρονιά. Τα μεγάλα προβλήματα από την πανδημία, εντείνονται με τις ανεπάρκειες και τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης. Τόσο στον υγειονομικό τομέα, όσο και στην στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.Είναι χαρακτηριστικές οι δυσκολίες που προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, να μας εντάξει στις «πορτοκαλί» χώρες. Απαιτούνται σίγουρα πρόσθετα μέτρα.

Πρώτον: Για να εγγυηθούμε την προστασία της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων. Παρά τις εξαγγελίες περί «γαλάζιας ελευθερίας», πολλές περιοχές της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση έχουν μείνει εκτός του Κυβερνητικού προγραμματισμού. Ο καθολικός εμβολιασμός των εργαζομένων στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων-όπως έχουμε προτείνει-δεν έχει προχωρήσει. Ενώ σύγχυση υπάρχει για το πώς θα γίνουν-και ποιους θα επιβαρύνουν- τα «τεστ αναχώρησης» που απαιτούνται από ορισμένες χώρες.

Δεύτερον: Για τις πύλες εισόδου της χώρας, ιδιαίτερα στα βόρεια σύνορά μας. Τόσο όσον αφορά στον έλεγχο της τήρησης των κανόνων προστασίας, όσο και για την ταχεία διέλευση των επισκεπτών. Δεν είναι δυνατόν να αντικαθίσταται ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες από πελατειακού τύπου παρεμβάσεις του Πρωθυπουργικού γραφείου, «κατόπιν ενεργειών» Βουλευτών της ΝΔ.

Τρίτον: Για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα για την έναρξη της επαναλειτουργίας τους. Παρά τις κατά καιρούς Κυβερνητικές εξαγγελίες, τίποτε το συγκεκριμένο για την οικονομική στήριξή τους -ιδιαίτερα στα θέματα ρευστότητας-δεν έχει δρομολογηθεί. Όπως, επίσης, δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Τέταρτον: Για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό-επισιτισμό. Ζουν μήνες με 534 ευρώ, βιώνουν την ανασφάλεια. Δεν έχει εξασφαλισθεί η επαναπρόσληψη πολλών από αυτούς, αλλά ούτε και η στήριξή τους μέχρι να ανοίξουν οι μονάδες. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις μονομερών αναστολών των συμβάσεων, παραμένουν εκκρεμότητες όσον αφορά στα δικαιώματα και τα ένσημά τους.

Για τους λόγους αυτούς, και με δεδομένο ότι τα προβλήματα στον Τουρισμό που αναφέραμε αφορούν το σύνολο της Κυβερνητικής δραστηριότητας, ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

1) Σχεδιάζει η Κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων στον Τουρισμό; Ποια συγκεκριμένα και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

2) Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την εικόνα ασφαλούς υγειονομικά Ελλάδας για τους επισκέπτες μας αποφεύγοντας λάθη που έγιναν το 2020 και οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood