Προς de minimis αποζημιώσεις αλιείας για το φυτοπλαγκτόν στο Θρακικό Πέλαγος

Eνιαία Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, σχεδιάζει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Screenshot_1578

Στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη των Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βρέθηκε το διήμερο 12 και 13 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Ανδρέας Καραγιώργης.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εξεύρεση του τρόπου αποζημίωσης των επαγγελματιών αλιείας λόγω της ζημιάς που υπέστησαν από την έντονη εμφάνιση φυτοπλαγκτόν στην ευρύτερη περιοχή του Θρακικού πελάγους.  Με δεδομένη την αναγνώριση του προβλήματος και την παραδοχή εκ μέρους του Υπουργείου πως πρέπει να υπάρξει αποζημίωση (παρά τα περί αντιθέτου αναφερόμενα), συμφωνήθηκε να εξευρεθεί ο προσφορότερος και όσο το δυνατόν πιο σύντομος τρόπος (πιθανόν μέσω de minimis αλιείας).

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων όσον αφορά στους αλιείς των λιμνοθαλασσών, καθώς με τον υπάρχοντα, αδικούνται. Με αυτή την ευκαιρία, συζητήθηκε και η πορεία του προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά τις λιμνοθάλασσες της Περιφέρειας και από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε αντικείμενο ενδιαφέροντος της Αντιπεριφέρειας Αλιευτικής Πολιτικής. Διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου για την ολοκλήρωση και οριστική κατάθεση προς έγκριση του φακέλου, καθώς όπως επισημάνθηκε η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

Τέλος, οι συναντήσεις με τα στελέχη του Υπουργείου ολοκληρώθηκαν με την ενημέρωσή τους όσον αφορά στην πρόθεση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την κατάθεση προς έγκριση πρότασης για τη δημιουργία ενιαίας Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).

“Το συμπέρασμα από το εξαιρετικά παραγωγικό αυτό διήμερο, είναι για άλλη μία φορά πως η συνεργασία και ο διάλογος, όταν γίνονται με πνεύμα
αλληλοκατανόησης αλλά και έντονης διεκδίκησης πάνω σε δίκαια ζητήματα, ακόμη και τα πιο δύσκολα θέματα μπορούν να επιλυθούν”, δήλωσε ο κ. Καραγιώργης.

Προς de minimis αποζημιώσεις αλιείας για το φυτοπλαγκτόν στο Θρακικό Πέλαγος

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood