Σειρά κοινωφελών δράσεων, ενεργειών και πρωτοβουλιών, περιλαμβάνει ο τακτικός απολογισμός έργου της Βακουφικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Τεμένους Αλεξανδρούπολης (ΒΕΜΠΤΑ). 

Συγκεκριμένα:

  1. Αποκτήθηκε όχημα τύπου ΒΑΝ για την εξυπηρέτηση των μουσουλμάνων πολιτών και των αναγκών του Τεμένους. Ευχαριστίες εκφράζονται προς τον αντιπερειφερειάρχη Έβρου Δημ. Πέτροβιτς, τη Διεύθυνση Μεταφορών Έβρου, τη Μουφτεία Διδυμοτείχου και τον Μουφτή Οσμάν Χαμζά για τη βοήθειά τους.

2. Εγκαταστάθηκε καινούριο δίκτυο ύδρευσης στο κτίριο ιδιοκτησίας της ΒΕΜΠΤΑ.

3. Διανεμήθηκαν συσκευές tablets στα παιδιά του Kουράν Kουρσού για να έχουν δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων.

4. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στα νέα μουσουλμανικά νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης που είχαν υποστεί ζημιές λόγω της καθίζησης χωμάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την άμεση ανταπόκριση στη μεταφορά τριών φορτηγών με χώμα.

5. Ανακατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου τα μουσουλμανικά νεκροταφεία Φερών με την αποκατάσταση του κτιρίου εντός των νεκροταφείων (πλακάκια, ελαιοχρωματισμός), και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης, δωρήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Φερών ένα κρουστικό κομπρεσέρ για διευκόλυνση των πολιτών στις εργασίες στα νεκροταφεία. Ευχαριστίες εκφράζονται προς τους κατοίκους των Φερών που πρόσφεραν ανιδιοτελή βοήθεια με προσωπική εργασία, καθώς και προς τον Αντιδήμαρχο Φερών, κ. Κολγιώνη και τον κ. Ούστογλου για την τεχνική υποστήριξη και συνεργασία.

6. Εκτελέστηκαν επιδιορθώσεις και εργασίες συντήρησης σε εσωτερικά και εξωτερικά τμήματα των τοίχων του Τεμένους Αλεξανδρούπολης.

7. Διανεμήθηκαν σε τετρακόσιες οικογένειες έντυπα για τις ώρες των πέντε προσευχών και για τη νηστεία του Ραμαζανιού.

8. Διανεμήθηκαν τρόφιμα για το Ραμαζάν Μπαϊράμ σε 38 οικογένειες στις Φέρες, στον Πόρο και στην Καβησό, και σε 124 οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη.

Εκ μέρους της ΒΕΜΠΤΑ, ο Επίτροπος Μουαμμέρ Χατζηκερίμογλου, απηύθυνε εν όψει του Ραμαζάν Μπαϊράμ, “ευχές σε όλους τους Έλληνες Μουσουλμάνος συμπολίτες και σε όλο τον κόσμο, για χρόνια  πολλά, υγεία, αγάπη και πάντα ευτυχία”.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Δ’ Σώματος Στρατού επισκέφθηκε το Τέμενος Αλεξανδρούπολης και μεταβίβασε τις ευχές του Διοικητή, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, για το Ραμαζάν Μπαϊράμ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ανταλλάχθηκαν εγκάρδιες ευχές και ευχετήριες κάρτες, και προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκίσματα.