Από σήμερα 13 μέχρι και τις 16 Μαΐου η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής θα προβάλλει στην κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Ειρήνης), σε γιγαντοοθόνη, μια σειρά ιστορικών και νεότερων φωτογραφιών που αφορούν στα 101 χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.
Στο “ξεφύλλισμα του βιβλίου μνήμης” για την πόλη της Κομοτηνής, θα προβάλλεται και το σποτ του Δήμου Κομοτηνής που είχε δημιουργηθεί πέρυσι για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης.
Επίσης, η γιγαντοοθόνη θα προβάλει και τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της ΔΚΕΠΠΑΚ:
  • Σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου στις 20:30 θα μεταδοθεί η κεντρική ομιλία των Ελευθερίων, από τον κ. Ιωάννη Μηνά Μπακιρτζή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, με θέμα «Η μνήμη της “Κλειούς” στη Θράκη του 1920 – Πολιτικοστρατιωτικά συμβάντα και αποκατάσταση των προσφύγων».
  • Την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20:30 θα μεταδοθεί ένα αφιέρωμα της ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής, με τίτλο «Θράκης αφήγηση – Οι ζωναράδικοι της κληρονομημένης μνήμης». Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου, του Εργαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρατίνος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη. Εμφανίζεται το μουσικό σχήμα «Θρακόμελο». Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει η Σοφία Μενεσελίδου που πραγματοποίησε και την παρουσίασή της.
  • Το Σάββατο 15 Μαΐου στις 20:30 θα μεταδοθεί η διαδικτυακή συναυλία του σχήματος «Quartistics», από τον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Γιώργος Εφραιμίδης, Τάσος Καπζάλας, Στέλλα Φαρμάκη, Εύα Ευθυμίου, Αχμέτ Βεϊσέλ και Χρήστος Καπζάλας.
  • Η αυλαία πέφτει την Κυριακή 16 Μαΐου στις 20:30, οπότε και θα μεταδοθεί διαδικτυακή συναυλία για τσέλο, πιάνο και φωνή, από τον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Παίζουν οι μουσικοί: Ripsime Danielyan/Фωνή, Δέσποινα Λεωντζάκου/Τσέλο, Νέλλη Σταχοσίδου/Πιάνο.

Κομοτηνή: "Ελευθέρια" από απόψε μέσω γιγαντοοθόνης στην κεντρική πλατεία