Πρωτιά Ελλάδας σε ημερήσιους εμβολιασμούς

Με την πρώτη δόση στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί 2,6 εκατομμύρια πολίτες (ποσοστό 24,59%), ενώ και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1,4 εκατομμύρια πολίτες, (ποσοστό 13,6%). 
mitsotakis emvoliasmoi

Πρώτη είναι εδώ και μία εβδομάδα η Ελλάδα σε ημερήσιους εμβολιασμούς ανά 100 άτομα, μεταξύ των G8 και των G20, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in data. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Καναδάς, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία. Στην Ελλάδα πλέον εμβολιάζεται καθημερινά σχεδόν ένας πολίτης στους 100. Ως το τέλος Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα 5 εκατομμύρια πολίτες.

Η χώρα μας βρίσκεται πολύ πάνω και από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. καταλαμβάνοντας την 4η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών στους ημερήσιους εμβολιασμούς ανά 100 άτομα, ενώ βρίσκεται στην 8η θέση των 27 της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο. 
Με την πρώτη δόση στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί 2,6 εκατομμύρια πολίτες (ποσοστό 24,59%), ενώ και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1,4 εκατομμύρια πολίτες, (ποσοστό 13,6%)
Εξάλλου, σύμφωνα με το emvolio.gov την Τετάρτη 12/5 στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 4.078.316.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο, η πρόβλεψη για το τέλος Μαΐου είναι 5,6 εκατομμύρια πραγματοποιημένοι εμβολιασμοί, ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με μόνο πρώτη δόση σε τουλάχιστον 35% του πληθυσμού, και ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό τουλάχιστον 20%. Για το τέλος Ιουνίου προβλέπεται ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με μόνο μία δόση τουλάχιστον κατά 50%, και ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό τουλάχιστον 35%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, το ποσοστό ανταπόκρισης των Ελλήνων στα εμβολιαστικά ραντεβού φτάνει το 97% .

pinakas

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood