Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, του οποίου προστάτης, κατόπιν πρότασης του Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος έχει ανακηρυχθεί από το 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυρας Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Αδριανουπολίτης.

Προ της ενάρξεως του Συνεδρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου, και ακολού­θησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων, και Διακονησάντων στην ΙΜΜΚ.

Την έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Μητροπολίτης και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον κεντρικό ομιλητή, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βασιλει­άδη, εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στη μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στον οσιακό βίο, την πολυδιάστατη δράση, και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Κυρίλλου του Στ΄, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα θαυμαστά γεγονότα που ακολούθησαν του μαρτυρικού τέλους του, και στα έως σήμερα θαύματά του.

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική ομιλία, ανταλ­λά­χθηκαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Μητροπολίτης ευχόμενος σε όλους τους κληρικούς υγεία και Θείο φωτισμό, και εκφράζοντας την ελπίδα το επόμενο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της ΙΜΜΚ να διεξαχθεί υπό ομαλές συνθήκες.