Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, του οποίου προστάτης, κατόπιν πρότασης του Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος έχει ανακηρυχθεί από το 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυρας Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Αδριανουπολίτης.

Προ της ενάρξεως του Συνεδρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου, και ακολού­θησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων, και Διακονησάντων στην ΙΜΜΚ.

Την έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Μητροπολίτης και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον κεντρικό ομιλητή, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βασιλει­άδη, εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στη μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στον οσιακό βίο, την πολυδιάστατη δράση, και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Κυρίλλου του Στ΄, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα θαυμαστά γεγονότα που ακολούθησαν του μαρτυρικού τέλους του, και στα έως σήμερα θαύματά του.

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική ομιλία, ανταλ­λά­χθηκαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Μητροπολίτης ευχόμενος σε όλους τους κληρικούς υγεία και Θείο φωτισμό, και εκφράζοντας την ελπίδα το επόμενο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της ΙΜΜΚ να διεξαχθεί υπό ομαλές συνθήκες.

Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ. Πραγματοποιήθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Κληρικών της Ι.Μ.Μ.Κ.