Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: “Ανεμογεννήτριες στη Ροδόπη: Συνεχίζεται η περίοδος των παθών για Μαρώνεια και Οργάνη”

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: "Ανεμογεννήτριες στη Ροδόπη: Συνεχίζεται η περίοδος των παθών για Μαρώνεια και Οργάνη".
pic1

“Ανεμογεννήτριες στη Ροδόπη: Συνεχίζεται η περίοδος των παθών για Μαρώνεια και Οργάνη”, είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της περιφερειακής παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, η οποία έχει ως εξής:

“Η Μεγάλη Εβδομάδα για την Μαρώνεια, έφερε την έκδοση δύο βεβαιώσεων παραγωγού από την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών και στα δικά της βουνά: Η πρώτη από αυτές αφορά σταθμό παραγωγής ενέργειας 33,6 MW. Ο σταθμός αποτελείται από έξι ανεμογεννήτριες – θηρία με διάμετρο φτερωτής 150 μέτρα για την καθεμιά! Ενδιαφερόμενη είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΚΟΠΛΑΝ ΙΝΒΕΣΤΜΕΝΤΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ENERCOPLAN INVESTMENTS ΑΕ» στη θέση ΜΑΥΡΟΞΥΛΙΑ-ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ, της Δημοτικής Ενότητας ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ. Ας σημειωθεί ότι εταιρεία ιδίων συμφερόντων με αυτήν, η «ΖΗΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» με διακριτικό τίτλο «ENERGOPLAN O.E.» έχει ήδη από το Μάρτιο αδειοδοτηθεί για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού ισχύος 16,8 MW στη θέση «Στήθωμα – Xουχούλη Ράχη – Μπουντούρη Πέτρες» της Μαρώνειας. Η δεύτερη από αυτές αφορά μια ανεμογεννήτρια ισχύος παραγωγής 2,99 MW (με διάμετρο φτερωτής τα 136μ). Την βεβαίωση παραγωγού για την έναρξη των διαδικασιών αδειοδοτήσεων στη θέση ΨΕΥΤΗΣ της ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ, έλαβε η εταιρεία «ΑΙΘΕΡΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ».

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: "Ανεμογεννήτριες στη Ροδόπη: Συνεχίζεται η περίοδος των παθών για Μαρώνεια και Οργάνη"Στο μεταξύ στη Δημοτική Ενότητα Οργάνης, όπου έχει ήδη καλυφθεί το 88%  της φέρουσας ικανότητας της σε ανεμογεννήτριες, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα, ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρριανών να συναινέσει για την υπέρβαση της φέρουσας ικανότητας κατά 22%, προκειμένου να εγκατασταθούν τρία νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 94,8 MW. Το αίτημα υποβλήθηκε από την εταιρεία ES ΡΟΔΟΠΗ ΙΚΕ, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει στο όνομα Χριστόφορος Παυλίδης, όπως και το πάρκο στον Κέχρο της εταιρείας ES Energy ΕΠΕ. Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα την Δράμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρριανών ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος στην χθεσινή (διά περιφοράς ) συνεδρίαση του. Στο μεταξύ το 2018, η ΡΑΕ απέρριψε αίτημα άλλης εταιρείας για εγκατάσταση αιολικού πάρκου δυναμικότητας 42 MW, λόγω κορεσμού στην περιοχή της Οργάνης. Τι άραγε άλλαξε μέσα σε δύο χρόνια και κάποιες καινούριες εταιρείες, για πρώτη φορά εμφανιζόμενες στον τομέα της αιολικής ενέργειες, σπεύδουν να ζητήσουν την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, καθ υπέρβαση του θεσμοθετημένου, σε μία περιοχή που θεωρείται υπέρ κορεσμένη;;;;;;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood