Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου εγκαλεί την κυβέρνηση οτι “παραπέμπει στις…καλένδες την κατασκευή της νέας μονάδας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής”.

Ο Βουλευτής μετά από σειρά ενεργειών (θυμηθείτε εδώ, εδώ και εδώ) υπέρ της κατασκευής του νέου ενεργειακού εργοστασίου της ΔΕΗ στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, έλαβε απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο επικαλείται τις θέσεις της ΔΕΗ και της ΡΑΕ, και σε δήλωσή του τόνισε:

“Με ερώτησή μου στη Βουλή ζήτησα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να απαντήσει αν θα προχωρήσει η κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που αδειοδοτήθηκε από τη ΡΑΕ, καθώς και τα μέτρα που θα λάβει για να προχωρήσει ο σχεδιασμός από τη ΔΕΗ, να υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο και να τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Η απάντηση του υπουργού Κ. Σκρέκα, δυστυχώς, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει απόφαση για την κατασκευή της νέας μονάδας ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει δέσμευση, μεταθέτοντας τη λήψη απόφασης στην διοίκηση της ΔΕΗ, γεγονός που γεννά σοβαρότατα ερωτήματα για τις πραγματικές της προθέσεις.

Οι γενικόλογες μάλιστα και ασαφείς αναφορές ότι για τη λήψη απόφασης θα συνεκτιμηθούν το ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο και η πορεία της ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλούν σοβαρή ανησυχία για το αν τελικά θα προχωρήσει η επένδυση της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Μία τέτοια στάση προκαλεί έντονο προβληματισμό γιατί την ίδια στιγμή ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας επεκτείνουν την δραστηριότητα τους στη Θράκη, ενώ η ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει καθηλωμένη, χωρίς σχέδιο για νέες μεγάλες επενδύσεις, όπως η μονάδα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής”.

Οι απαντήσεις της ΔΕΗ, της ΡΑΕ και του Υπουργείου:

 

485b1f0a dehapantisi se erotisi voyleyti dcharitoy gia nea monada dei sti vipe komotinis 1 page 001 8f8e038e 0001deh1 032d062b 0002deh2 18e38cad 0003deh2 771268b3 0001deh 5aa8f8c7 0002deh