Συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, και θεσμικών θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συζήτηση με τον Υπουργό ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο πρόβλημα της αποζημίωσης των πληγέντων στους οικισμούς του Δήμου από τις φυσικές καταστροφές του 2019, για το οποίο ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση προώθησή του, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στήριξης του Δήμου για τη δημιουργία υποδομών. Στη συνάντηση, προϊόν της άριστης σχέσης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δύο ανδρών, ο Υπουργός υπογράμμισε τη θέλησή του να παρέμβει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και τους πολίτες του. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη θερμή και δημιουργική συνεργασία τους, και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών σε χρόνο που θα επιλέξει.

Την παραχώρηση των αδιάθετων εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής ξαναζήτησε ο Ντίνος ΧαριτόπουλοςΣτον Διοικητή του ΟΑΕΔ ο Δήμαρχος επανέφερε τα αιτήματα:

  • της ίδρυσης παραρτήματος Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας του Οργανισμού στις Σάπες, που υποστηρίζουν και οι επαγγελματικοί και οικονομικοί φορείς της περιοχής,
  • της έναρξης της διαδικασίας παραχώρησης των αδιάθετων εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής, και
  • της διεύρυνσης, χρονικά και ποσοτικά, των προγραμμάτων ανέργων για τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Την παραχώρηση των αδιάθετων εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής ξαναζήτησε ο Ντίνος Χαριτόπουλος