“Με το πρόσχημα ότι απαιτείται η παραπομπή σε συγκεκριμένους ΚΑΔ που αφορούν το λιανικό εμπόριο γιατί το πεδίο εφαρμογής είναι ιδιαίτερα ευρύ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφεύγει επί της ουσίας να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής”, τονίζει ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος από τις αρχές Απριλίου είχε προωθήσει τα εν λόγω αιτήματα με Κοινοβουλευτική Αναφορά.

Τι απαντά στον Ιλχάν Αχμέτ το Υπουργείο Ανάπτυξης για τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου ΚομοτηνήςΥπενθυμίζεται οτι με την Κοινοβουλευτική Αναφορά του ο Ιλχάν Αχμέτ, διαβίβαζε τα προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα εξής αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής:

  • Παροχή κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την αγορά εμπορευμάτων για το πρώτο διάστημα επανεκκίνησης της λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.
  • Ποσό ενίσχυσης 7% επί του κύκλου εργασιών του ΚΑΔ της επιχείρησης.
  • Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.
  • Δημιουργία ειδικού ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμoύ.
  • Επαναφορά του μέτρου της έκπτωσης 25% στις εμπρόθεσμες καταβολές δόσεων των βεβαιωμένων (μη ληξιπρόθεσμων) φορολογικών  υποχρεώσεων καθώς και υποχρεώσεων ΕΦΚΑ.

Η απάντηση του Υπουργείου:

Τι απαντά στον Ιλχάν Αχμέτ το Υπουργείο Ανάπτυξης για τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Τι απαντά στον Ιλχάν Αχμέτ το Υπουργείο Ανάπτυξης για τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής