Συνεχίζονται στη Ροδόπη σε εβδομαδιαία βάση οι συστηματικές εφαρμογές για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών από ειδικά συνεργεία που εκτελούν ψεκασμούς από εδάφους καθώς και εναέριους.

Το περασμένο Σάββατο εκτελέστηκαν αεροψεκασμοί σε φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στις ευρύτερες περιοχές των οικισμών Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας, Ιμέρου και σε περιοχές γύρω από τις λίμνες Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του λιμανιού Ιμέρου και του Δέλτα του ποταμού Φιλιουρί.

Επίγειοι ψεκασμοί θα διενεργηθούν το διάστημα 10-05-2021 έως 14-05-2021 σε οικισμούς της Π.Ε. Ροδόπης βάσει του προγράμματος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας: https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/enimerosi/diafaneia/deltia-typou-anakoinoseis/perodopis/item/67771-programma-katapolemisis-kounoupion-10-05-2021-eos-15-05-2021

Σημειώνεται ότι σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ροδόπης, είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.