Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντηρήσεων και καθαρισμών κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Π.Ε. Ροδόπης.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με τη συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και αφορούν στην κοπή χόρτων, θάμνων και κλαδιών από δέντρα που εμποδίζουν την ορατότητα, αποσκοπώντας στη λειτουργική κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην πρόληψη κατά της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά.

Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες Ροδόπης, μέχρι και τις 07-05-2021 έχουν καθαριστεί από χόρτα, σημεία του οδικού δικτύου από Εθνική Οδό Νο2 Πόρτο Λάγος-Κομοτηνή-Όρια Νομών Ροδόπης/Έβρου, καθώς και των επαρχιακών οδών από διασταύρωση μέχρι Φανάρι, προς Ίασμο έως όρια Νομών Ροδόπης/Ξάνθης και από Κομοτηνή έως Μαρώνεια.

Στην ίδια κατεύθυνση αποβλέπουν και εργασίες κοπής χόρτων που αναμένεται να υλοποιηθούν την τρέχουσα εβδομάδα από 10-5-2021 έως 13-5-2021 στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής–Ιμέρου–Πλατανίτη, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής–Πόρπης–Αρωγής, καθώς και στην επαρχιακή οδό Μέσης–Παραλία Μέσης.

Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού σημείων του οδικού δικτύου Ροδόπης