Αναφορά Χαρίτου στον Κικίλια για την απουσία Εμβολιαστικού Κέντρου στον Δήμο Αρριανών

Αναφορά Χαρίτου στον Κικίλια για την απουσία Εμβολιαστικού Κέντρου στον Δήμο Αρριανών.
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ (13)

Αναφορά στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια με την επιστολή του Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης Αμέτ Ροτβάν με θέμα «Λειτουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρριανών», κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

“Ο Δήμος Αρριανών είναι ο μοναδικός Δήμος της Ροδόπης όπου δεν λειτουργεί κανένα εμβολιαστικό κέντρο, παρ’ όλο που είχε προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό «Ελευθερία», ενώ το Υπουργείο δεν έχει λάβει υπ’όψη του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου με τους πολλούς ορεινούς και απομακρυσμένους οικισμούς”, τονίζει ο κ. Χαρίτου.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, “η μη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στον συγκεκριμένο Δήμο δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού, καθώς οι πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση, ιδιαίτερα για τους δημότες ορεινών και απομακρυσμένων οικισμών”.

Η δημοτική αρχή Αρριανών ζητά τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, την αύξηση των εμβολιασμών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

“Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά”, αναφέρει ο κ. Χαρίτου προς τον κ. Κικίλια.

Η επιστολή του Δημάρχου Αρριανών

“ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών».
Σε συνέχεια της υπ ́αρίθ. 10.293/10.12.2020 επιστολής μου θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα της λειτουργίας εμβολιαστικών κέντρων εντός των διοικητικών ορίων του Δ. Αρριανών.
Στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών – Επιχείρηση «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την COVID-19 δεν έχει προβλεφθεί κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ανάμεσα στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αρριανών. Η επιλογή αυτή δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια των δημοτών μας για εμβολιαστική κάλυψη καθώς με δεδομένο τις πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις καθίσταται δύσκολη η
μετακίνησή τους.
Στην προσπάθεια όλων μας για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατό ανοσία στον γενικό πληθυσμό και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού μεταξύ των δημοτών μας, κρίνουμε σκόπιμο να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή μας.
Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δ. Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλη την προστασία της δημόσιας υγείας.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood