Από 14 ως 21 Μαΐου η δια ζώσης επαναλειτουργία παιδικών σταθμών, ΣΔΕ και Ωδείων

Καθώς και η απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων.
Γ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΣΤΑΘΜΟΣΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-7 (1)

Τον οδικό χάρτη της σταδιακής κατά το προσεχές διάστημα επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, μετά την σημερινή επανέναρξη των σχολείων καθώς και αθλητικών δραστηριοτήτων και δικαστικών εργασιών, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 14 Μαΐου μαζί με το άνοιγμα του Τουρισμού θα κάνουν πρεμιέρα και η απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων καθώς και η επαναλειτουργία των Μουσείων.
  • Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν Παιδικοί/Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και Ωδεία.
  • Στις 21 Μαΐου θα αρχίσουν ξανά οι προβολές στα θερινά σινεμά και σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ στις 28 Μαΐου επανεκκινούν τα “ζωντανά” θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους, μόνο για καθήμενους, και με ποσοστό πληρότητας 50%”

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Πελώνη:

“Η χώρα μας συνεχίζει – κατόπιν θετικών εισηγήσεων  της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας –  την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: 

  • Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Επαναρχίζουν, επίσης, οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις σχολές, σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.
  • Από σήμερα επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. 
  • Ξεκινούν επίσης οι προπονήσεις για αθλήματα που έχουν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο,  καθώς και η χρήση κολυμβητηρίων από αθλούμενους, και θα ακολουθήσει σταδιακά η επανεκκίνηση πρόσθετων αθλητικών δραστηριοτήτων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε ό,τι αφορά τον ιό.
  • Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα – τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία – με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στον χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.
  • Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα  ωδεία.
  • Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
  • Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους-  με ποσοστό πληρότητας 50%”
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood