Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ”, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, στις 16 Μαΐου 2021 και ώρα 17:30.

Η εκδήλωση εστιάζει στη γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά της Ανατολικής Ρωμυλίας–Βόρειας Θράκης. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την περιγραφή των στολιδιών και των εξαρτημάτων της φορεσιάς των γυναικών της περιοχής Μεγάλο Μπογιαλίκι Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, από την Παπαδοπούλου Μαρία, και την ανάλυση του υφαντικού διάκοσμου των ποδιών της φορεσιάς από την περιοχή Καβακλί Ανατολικής Ρωμυλίας– Βόρειας Θράκης, από τον Παπαλιά Δημήτρη, χοροδιδάσκαλο του συλλόγου.

Οι εισηγήσεις βασίζονται στην προσωπική μελέτη και έρευνα των ομιλητών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό περίπατο στις περιοχές της Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, από το μουσικό σχήμα “Εβρίτικη Ζυγιά”.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάσωση της τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς καθώς και η δημιουργία ερεθισμάτων πολιτισμού, με κριτήριο πάντα την ποιότητα.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέσω της πλατφόρμας zoom – Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/88418524876 Meeting ID: 884 1852 4876.