Κομοτηνή: Ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Μαΐου

Χωρίς παρέλαση και φέτος - Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η θαυματουργός εικόνα της Θεομήτορος από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος - Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.
eleutheria_2016_new-page-018-Αντίγραφο-1

Εν όψει του της 101ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Κομοτηνής, που καθιερώθηκε ως Εθνική Εορτή Τοπικής Σημασίας με το Β.Δ.573/23.7.1960 (ΦΕΚ 126/18.8.1960) «Περί ορισμού της 14ης Μαΐου, επετείου της απελευθερώσεως της πόλεως της Κομοτηνής», θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή στις 12, 13 και 14 Μαΐου 2021, οι παρακάτω εκδηλώσεις με μικρό αριθμό προσκεκλημένων και τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων:

 • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και όλων των οικιών της πόλης, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από την ανατολή της 12ης Μαΐου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2021.
 • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 12ης, 13ης και 14ης Μαΐου 2021.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

 • 08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες Σ.Ν. και ένα σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

 • 10:30 Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής στο Ηρώο της πόλης παρουσία Αρχών και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες Σ.Ν. και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.
 • 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Ηρώο της πόλης.
 • 11:15 Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και τήρηση σιγής ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες Σ.Ν. και ένας σαλπιγκτής με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

*Οι εκπρόσωποι σημαιοφόροι των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης θα παραστούν στο Ηρώο με έναν συνοδό.

 • 18:30 Επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες Σ.Ν. και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.
 • 19:00 Υποδοχή της Σεπτής Εικόνας της Θεομήτορος της  Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα μεταφερθεί με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός.

Κομοτηνή: Ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα εορτασμού της 14ης ΜαΐουΠαρασκευή 14 Μαΐου 2021

 • Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
 • Θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.
 • 10:30 Επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
 • Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.
 • 10:50 Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Ηρώο της πόλης.
 • 11:00 Κατάθεση στεφάνων και τήρηση σιγής ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες Σ.Ν. και ένας σαλπιγκτής με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.
 • 19:50  Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood