[VID] Ροδόπη: «Μαθαίνω για τον κορωνοϊό»-Ηλεκτρονική διαδραστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιά

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της Π.Ε. Ροδόπης, διατίθενται 50 συσκευές τάμπλετ για την υποστήριξη μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής που προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Στη δημιουργία ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με στόχο την προστασία από τον covid-19, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στο πλαίσιο αντίστοιχου έργου που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Μέριμνας, με την αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Αντικείμενο του έργου δημιουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, ήταν η σχεδίαση και η ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος με παιγνιώδη χαρακτηριστικά και διδακτικές μαθησιακές δραστηριότητες που αναφέρονται στην ανάπτυξη συμπεριφορών και την υιοθέτηση καλών πρακτικών σχετικών µε τα μέτρα προστασίας ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού.

[VID] Ροδόπη: «Μαθαίνω για τον κορωνοϊό»-Ηλεκτρονική διαδραστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιάΕπιπλέον, με πρωτοβουλία της Π.Ε. Ροδόπης, διατίθενται 50 συσκευές τάμπλετ για την υποστήριξη μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής που προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Η προσφορά των συσκευών αποσκοπεί στη διευκόλυνση της τηλεδιδασκαλίας και μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Θα διατεθούν προς ενίσχυση οικογενειών με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια (ανεργία γονέων/κηδεμόνων, ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας, σε μη δικαιούχους επιταγής-voucher για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού μέσω προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.ά.).

[VID] Ροδόπη: «Μαθαίνω για τον κορωνοϊό»-Ηλεκτρονική διαδραστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιάΜε αφορμή τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Μαθαίνω για τον κορωνοϊό» και την προσφορά των συσκευών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης υπογράμμισε:

«Στη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας, συμμετέχουμε ενεργά. Υποστηρίζουμε έμπρακτα με δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη της διάδοσης του covid-19. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα-παιχνίδι «Μαθαίνω για τον κορωνοϊό», με την αρωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Ένα εργαλείο για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας που ενημερώνει και παρακινεί στην υιοθέτηση ορθών πρακτικών υγιεινής και ασφάλειας στο σπίτι, στο  σχολείο, στην παιδική χαρά. Μεταφέροντας το μήνυμα ότι σε αυτή την αναµέτρηση, καθένας από εμάς φέρει την ευθύνη όχι μόνο για την προσωπική του υγεία αλλά και για την υγεία του συνόλου. Παραδίδουμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Συγχρόνως προσφέρουμε 50 ταμπλέτες σε μαθητές των σχολείων προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης που το έχουν ανάγκη». Ο κ. Τσαλικίδης ευχήθηκε «δημιουργικό υπόλοιπο σχολικής χρονιάς στους μικρούς μαθητές που επιστρέφουν από τη Δευτέρα στις αίθουσες».

Στο σχετικό μήνυμα του, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, συγχαίρει και εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης για την ουσιαστική προσφορά του τεχνολογικού υλικού και την πρωτοβουλία να εκπονήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, «θεωρώντας βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο διδακτικό εργαλείο στη διάθεση των εκπαιδευτικών».

«Η ψηφιακή πλατφόρμα «Μαθαίνω για τον κορωνοϊό» θα αξιοποιηθεί ως μία σημαντική εκπαιδευτική πρακτική στην προσδοκώμενη επίτευξη του διδακτικού στόχου που αφορά στην κατάκτηση όλων εκείνων των απαραίτητων γνώσεων που χρειάζονται τα παιδιά σχετικά με τον κορωνοϊό, και με όλες τις υγειονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις της πανδημίας, που τόσο καιρό ταλαιπωρεί και δοκιμάζει την ανθρωπότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ»

Η διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρµα-παιχνίδι σχεδιάστηκε σε περιβάλλον 2d animation. Βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο, κατά το οποίο δύο αφηγητές, µε απλό-κατανοητό λεξιλόγιο, αναφέρονται στον νέο κορωνοϊό. Παράλληλα καλούν τα παιδιά να πάρουν τον ρόλο ενός µικρού σούπερ ήρωα που έχει αναλάβει την αποστολή να σώσει τον κόσµο, υποδεικνύοντας τις ορθές και τις λανθασμένες στάσεις και πρακτικές στην καθημερινή ζωή. Ο χρήστης της πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα να επιλέγει χαρακτήρα πρωταγωνιστή. Κατά τη διάρκεια του διαδραστικού παιχνιδιού δύναται να επιλέξει τις πιθανές απαντήσεις µε όποια σειρά επιθυμεί και να παίρνει την αντίστοιχη απάντηση(σωστό-λάθος). Μπορεί να αλλάζει επίπεδο παιχνιδιού καθώς επίσης να επιστρέφει σε προηγούμενο επίπεδο. Καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού παρέχεται η δυνατότητα προσωρινής παύσης του όπως και επανεκκίνησης του.

Το λογισμικό φιλοξενείται στον ιστότοπο www.protectmyhealth.gr και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα UNITY GAME ENGINE.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood