Μήνας εκδηλώσεων υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΚΕΠΠΑ, είναι “παραδοσιακά” για την Κομοτηνή ο Μάιος, όμως και φέτος, λόγω της πανδημίας, αυτές θα μεταδοθούν διαδικτυακά.

Η πρεμιέρα γίνεται την Παρασκευή 7 Μαΐου και την Κυριακή 9 Μαΐου, με συναυλίες των μουσικών σχημάτων “Emerald” και “Συνήχησις”, με ροκ και παραδοσιακό-έντεχνο ρεπερτόριο αντιστοίχως.

Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Νατάσα Λιβεριάδου, αναφέρει:

“Ο Μάιος πάντα ήταν μήνας εκδηλώσεων πολιτισμού στην Κομοτηνή, συνδεδεμένων και με την επέτειο των Ελευθερίων της πόλης. Τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία έχει βάλει νέους κανόνες στη ζωή μας, που επηρέασαν και τον τομέα του πολιτισμού. Έτσι φέτος, όπως και πέρσι, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, θα προσεγγίσει τους πολίτες της πόλης μέσω του διαδικτύου. Όλο τον Μάιο, θα μεταδίδει μέσω της σελίδας της στο Facebook κάποιες εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται σταδιακά προκειμένου να παρακολουθούνται και οι εξελίξεις με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

d089dfbc liveriadoyΗ αρχή θα γίνει την Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ., με τη μετάδοση της διαδικτυακής συναυλίας του ροκ συγκροτήματος “Emerald”. Το συγκρότημα αποτελούν οι μουσικοί: Εύα Ευθυμίου, Γιώργος Ευφραιμίδης, Γιάννης Κερζεβάνης, Μπάμπης Συκάκης, Μιχάλης Πατάπης. Παρουσίαση–συντονισμός: Άννα Μαχαιροπούλου. Την Κυριακή 9 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ., θα μεταδοθεί η διαδικτυακή συναυλία του συγκροτήματος “Συνήχησις”, με μία μουσική ξενάγηση σε παραδοσιακούς και έντεχνους δρόμους. Το συγκρότημα, που δύο φορές ακύρωσε τη ζωντανή εμφάνισή του στην πόλη μας λόγω της πανδημίας, αποτελούν οι μουσικοί: Ιφιγένεια-Φλώρα Αθανασοπούλου, Γιάννης Ζήγος-Χαϊτίδης, Πάνος Καραγεώργος και Γιώργος Κελεσίδης. Και οι δύο συναυλίες θα μεταδοθούν από τον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, αυστηρά χωρίς την επιτόπια παρουσία κοινού, με την τήρηση όλων όσων προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι νέες εκδηλώσεις που θα μεταδοθούν από τη ΔΚΕΠΠΑΚ”.