Πελώνη: “Το οκτάωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου”

"Στη βάση βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ άλλων θεσπίζονται ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων και υπέρ των γυναικών, νέες άδειες, όπως λόγου χάρη η άδεια πατρότητας, προστασία της πενθήμερης εργασίας, κ.ά.".
peloni_intime

Για διαστρέβλωση και συκοφάντηση του επερχόμενου νομοσχεδίου για τα εργασιακά, εγκάλεσε και σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Το οκτάωρο όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά “κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου”, τόνισε η κ. Πελώνη, και καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να μην παράγει fake news για “ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν έχει διαβάσει”, επεσήμανε πως στη βάση βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών χωρών που αφορούν στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής και οικογενειακής ζωής, μεταξύ άλλων θεσπίζονται ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων και υπέρ των γυναικών, νέες άδειες, όπως λόγου χάρη η άδεια πατρότητας, προστασία της πενθήμερης εργασίας, κ.ά.

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε:

“Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαβούλευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν έχει διαβάσει. Διαστρεβλώνει τα πράγματα υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο και καθιερώνει δεκάωρο εργασίας. Το οκτάωρο κατοχυρώνεται σε ειδικό άρθρο του νομοσχεδίου. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και τριάντα χρόνια. Και προφανώς είναι στο χέρι του εργαζόμενου – και μόνο με δική του συμφωνία – να κάνει χρήση, εφόσον θέλει να δουλέψει κάποιες ημέρες περισσότερο για να πάρει άδεια κάποιες άλλες ημέρες. Είναι ένα νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που δεν κλείνει τα μάτια στις εξελίξεις. Εξελίξεις καταιγιστικές στην αγορά εργασίας, με ψηφιακές πλατφόρμες, με την τηλεργασία. Αντιμετωπίζει όλα αυτά τα ζητήματα και προστατεύει το οκτάωρο και το πενθήμερο της εργασίας, και με σύγχρονες μεθόδους της τεχνολογίας, όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Θα συνιστούσα ψυχραιμία. Και προφανώς να διαβαστεί και να συζητηθεί το νομοσχέδιο, όταν τεθεί σε διαβούλευση. Να μη διαστρεβλώνουμε, να μη δημιουργούμε fake news, πριν καν παρουσιαστεί. Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει πολλές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των γυναικών. Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας, και ακολουθεί  βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών που αφορούν και στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής και οικογενειακής ζωής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood