Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στη σημερινή απεργία και τις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κομοτηνή, κατέθεσε στεφάνι και σε δήλωσή του ανέφερε:

“Οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά αυτήν την περίοδο εν μέσω πανδημίας δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα από τις πιο επιθετικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας δεκαετίες πίσω, εκεί που δεν υπήρχαν, ωράριο εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

[VID] Χαρίτου: «Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής»Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ με το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή. Αφού ανέτρεψε τις κατακτήσεις των εργαζομένων επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται σήμερα να δώσει τη χαριστική βολή και να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα.

[VID] Χαρίτου: «Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής»Η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει και με τη βούλα το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με τα δεκάωρα εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις, την καταπάτηση των δικαιωμάτων. κ.ά.

Ας γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας με τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία στο περιθώριο, με τους εργαζόμενους εξουθενωμένους οικονομικά.

[VID] Χαρίτου: «Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής»Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, ενωμένους να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να διεκδικήσουν την αλλαγή πολιτικής, να διεκδικήσουν μία άλλη πορεία για τη χώρα, σε δημοκρατική κατεύθυνση.

Το ρολόι της ιστορίας δεν θα γυρίσει πίσω!”.

[VID] Χαρίτου: «Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής»