Για διαστρέβλωση του επερχόμενου νομοσχεδίου για τα εργασιακά, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του “ΣΚΑΪ”.

“Το νομοσχέδιο φέρνει τη νομοθεσία στον σημερινό αιώνα, στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, και στην πραγματική ζωή που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι ειδικά στον ιδιωτικό τομέα”, τόνισε μεταξύ άλλων, απαριθμώντας συγχρόνως τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων:

“Έχουν διαστρεβλωθεί πολλά πράγματα, όπως η κατάργηση του οκταώρου, η οποία προφανώς δεν ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται – υπάρχει και ένα φυλλάδιο που κυκλοφορεί – επί ενός νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση. Θα τεθεί σύντομα. Είναι ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που φέρνει τη νομοθεσία στον σημερινό αιώνα, στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, και στην πραγματική ζωή που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. Το νομοσχέδιο έχει ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, την άδεια πατρότητας, τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να διευθετήσει ο ίδιος με δικό του αίτημα και μόνο με συμφωνία με τον εργοδότη του αν θέλει για λόγους προσωπικούς, οικογενειακούς, τον χρόνο εργασίας, να δουλέψει περισσότερες ώρες μια μέρα και να τις πάρει κατόπιν σε άδεια. Έχει πολύ προοδευτικές ρυθμίσεις που ισχύουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες“.