Τον φόβο ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να επηρεάσει το δικαστήριο που συνέρχεται τη Δευτέρα 3/5 για την υπόθεση των δυο φυλακισθέντων ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP/”Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών”, εκφράζει ο Βουλευτής του HDP, Χισιάρ Οζσόϊ.

ba0cf334 screenshot 1518Σε συνέντευξή του στο OPEN καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία ήδη από την έναρξη της δίκης του Κομπάνι, την περασμένη Τρίτη, που πήρε αναβολή πριν καν ξεκινήσει, λόγω των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο δικαστικό μέγαρο.

538fd2a5 screenshot 1519«Η κατάσταση ήταν σαν ένα τσίρκο. Ήταν ένα σόου. Η γενική ιδέα ήταν να ποινικοποιήσουν το HDP για το Kομπάνι, και φάνηκε ότι η κυβέρνηση ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη για αυτό. Είχαν καλέσει επίσης υπερεθνικιστικές δυνάμεις σαν παρατηρητές που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, προσπάθησαν να προκαλέσουν τους ανθρώπους κάνοντας αηδιαστικές κινήσεις, αλλά η δίκη και οι ακροάσεις θα συνεχιστούν τον Μάιο», τονίζει.

b4b230de screenshot 1521Ακόμη, μεταξύ άλλων προσθέτει: «Ακόμα κι αν ο Ερντογάν φιμώσει το κόμμα μας, ακόμα κι αν μας βάλει όλους στη φυλακή, θα έχουμε ακόμα την υποστήριξη περισσοτέρων των 6 εκατομμυρίων πολιτών. Αυτοί οι άνθρωποι θα ψηφίσουν στις εκλογές με τον έναν τρόπο ή τον άλλον για να φύγουν από την εξουσία ο Ερντογάν και ο σύμμαχος του, διότι κατέστρεψαν όλη τη χώρα».