Προσποιούταν την υπάλληλο Δήμου ή της ΔΕΗ, και “ξάφριζε” ηλικιωμένους

Προσποιούταν την υπάλληλο Δήμου ή της ΔΕΗ, και "ξάφριζε" ηλικιωμένους.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, επτά περιπτώσεις κλοπής από οικίες ηλικιωμένων και δύο απόπειρες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2020 ως τον Ιανουάριο του 2021 σε οικισμούς του νομού Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και απάτη. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δύο δράστες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, με διαφορετικές συνθέσεις οι τέσσερις δράστες, μετέβαιναν με οχήματα στις οικίες ηλικιωμένων, όπου μία από τις γυναίκες δράστιδες, προσποιούμενη την υπάλληλο του Δήμου ή της ΔΕΗ  εισερχόταν στο εσωτερικό των σπιτιών.

Ακολούθως, χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα της απολύμανσης για την πρόληψη ασθενειών είτε το πρόσχημα της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, και προφασιζόμενη την πιθανή καταστροφή χρημάτων και τιμαλφών που βρίσκονταν στο σπίτι, ζητούσε από τους ηλικιωμένους να τα συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης του ηλικιωμένου, αφαιρούσε τις μαξιλαροθήκες με τα συγκεντρωμένα χρήματα και τιμαλφή, καθώς και άλλα χρηματικά ποσά που εντόπιζε στο εσωτερικό των σπιτιών, και διέφευγε με το όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός της.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν σε επτά περιπτώσεις να αφαιρέσουν από τις οικίες ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ περίπου, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood