25 – 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος, για 24η χρονιά, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», από τη ΔΕΘ-Helexpo και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, αλλά περιλαμβάνοντας και κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσης, κ.ά.

Παράλληλα θα φιλοξενηθεί ειδικό αφιέρωμα στα ελληνικά ποτά με σκοπό την προώθηση και ανάδειξή τους, με ταυτόχρονη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Συγχρόνως η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως γευσιγνωσία ποτών και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της το εξής:

Παρασκευή 25/11, 10:00 – 22:00.

Σάββατο 26/11, 10:00 – 22:00.

Κυριακή 27/11, 10:00 – 21:00.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η έκθεση χαρακτηρίζεται «υπερτοπικής εμβέλειας φορέας ανάπτυξης και προαγωγής των τοπικών προϊόντων και των περιφερειακών επιχειρηματικών δράσεων, που αποτελεί το κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και έναν αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης αλλά και δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με τις όμορες χώρες», ενώ ακόμη αναφέρεται ότι: «Η έκθεση έχει σχεδιαστεί με τρόπο που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής των εκθετών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και θα προσδώσει απτά επιχειρηματικά οφέλη. Έτσι, θα αποτελέσει και αυτή τη φορά μια αξιόπιστη επιλογή για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προβάλουν τα προϊόντα τους, αξιοποιώντας την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία της ΔΕΘ-Helexpo».