Με λαμπρότητα, και παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Τόσκα, ως επίσημου εκπροσώπου της Κυβέρνησης, τιμήθηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου.

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον εορτάζων Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υπό του μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμονος, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, και παρέλαση τμημάτων χριστιανών και μουσουλμάνων μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων, του στρατού ξηράς, της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και εθνοφυλάκων.

Νίκος Τσόκας: “Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορα

Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε και να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορα, όσο κι αν είναι δύσκολες οι συνθήκες – και αυτό το βλέπετε σε καθημερινή βάση”, και συμπλήρωσε: “Τιμούμε σήμερα όσους αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθερος αυτός ο τόπος. Πρέπει να διδασκόμαστε απ’ την ιστορία μας, πρέπει η ιστορία μας νά ‘ναι το βάθρο πάνω στο οποίο θα πατάμε για να κάνουμε τα επόμενα βήματα στο μέλλον”. Καταλήγοντας, δε, υπογράμμισε: “Έτσι πορευόμαστε για να ξεπεράσουμε και τα εμπόδια που προήλθαν από την οικονομική κρίση, και το αμέσως επόμενο διάστημα βλέπετε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αλλάξει ρότα το καράβι και η πορεία της χώρας προς το καλύτερο”. 

Μουσταφά Μουσταφά: “Να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι σαν κοινωνία και σαν έθνος”

“Τιμούμε τους αγώνες του λαού μας, χαρήκαμε τη νεολαία μας και τα στρατευμένα παιδιά μας, και αντλούμε τα απαραίτητα διδάγματα για να μπορέσουμε στις σημερινές δυσκολίες να σταθούμε όρθιοι σαν κοινωνία και σαν έθνος“, δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, και κατέληξε: “Χρόνια πολλά, να είμαστε και του χρόνου καλά να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου”.

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ: “Ενωμένοι να διαφυλάξουμε την Ειρήνη”

“Χρόνια πολλά. Πάντα το μήνυμα στις εθνικές επετείους, είναι οτι πρέπει να είμαστε σύσσωμοι, ενωμένοι, και να φροντίζουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε την Ειρήνη σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο έτερος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ενώ ερωτηθείς για το μήνυμα προς το στράτευμα της χώρας, απάντησε: “Το μήνυμα είναι σαφές όπως προείπα: οτι πρέπει να διαφυλάξουμε την Ειρήνη”.

Νίκος Τσαλικίδης: “Εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε πάντα αυτό που αξίζουμε”

“Η 25η Μαρτίου είναι μια επέτειος με διπλό συμβολισμό, είναι επέτειος εθνική και θρησκευτική. Η Επανάσταση του 1821 σηματοδοτεί τον αγώνα του έθνους μας για ανεξαρτησία και ελευθερία. Εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, να καταφέρνουμε πάντα αυτό που είναι το σωστό, αυτό που θέλουμε, αυτό που αξίζουμε”, σημείωσε στη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, και πρόσθεσε: “Σήμερα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε μια περίοδο με εθνικές προκλήσεις αλλά και τη διεθνή ανασφάλεια να είναι κυρίαρχο θέμα σε όλο τον κόσμο, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα και τις αρχές των προγόνων μας. Η ενότητα του ελληνικού λαού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να σταθούμε όρθιοι, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, σύγχρονη Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”.

BINTEO-ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ