“Ψευδές και παραπλανητικό”, χαρακτηρίζει ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Ιωάννης Μαστρογεωργίου, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα των φορέων του Δημοσίου τομέα.

“Όταν ενδιαφέρει η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο…”, είναι το δηκτικό σχόλιο του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος ακόμη τονίζει:

“Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 261/1997 και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) 50/22.12.2015, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και έγκρισης των διαφημιστικών και επικοινωνιακών προγραμμάτων των φορέων του δημοσίου τομέα. Ο έλεγχος αυτός διενεργείται από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γ.Γ.Ε.Ε. και διασφαλίζει ότι οι δημόσιοι φορείς που καταρτίζουν επικοινωνιακά προγράμματα τηρούν την υποχρέωσή τους να κατανέμουν τουλάχιστον το 30% της σχετικής δαπάνης σε περιφερειακά ή τοπικά μέσα (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί). Το περιεχόμενο και ο σκοπός των εν λόγω επικοινωνιακών προγραμμάτων είναι αρμοδιότητα των φορέων που τα καταρτίζουν, ενώ η χρηματοδότησή τους καλύπτεται αποκλειστικά από τον δικό τους προϋπολογισμό. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα των ίδιων των φορέων και όχι για χρήματα που μοιράζει, τάχα, η Κυβέρνηση, όπως παντελώς ανυπόστατα και ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Και βέβαια, καμία έγκριση δεν δίνεται «στα μουλωχτά» αφού όλες δημοσιεύονται στη Διαύγεια. Καλό θα ήταν η κ. Παναγιώτου που υπογράφει το «ρεπορτάζ» να έμπαινε στον κόπο να ζητήσει και τη θέση των αρμοδίων πριν δημοσιεύσει τέτοιες ανακρίβειες. Αλλά φαίνεται πως για κάποιους οι εντυπώσεις είναι υπέρτερες της αλήθειας. Κρίμα”.